Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mardin’de Sağlık Çalışanları, Gazze’deki Meslektaşlarına Destek İçin Açıklama Yaptı

Mardin’de sağlık çalışanları, Gazze’deki meslektaşlarına destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi Haşim Ökmen, sağlık çalışanlarının insanlığı korumak için fedakarlıkta bulunduğunu vurguladı. Etkinlik, toplumun vicdanını haykırmak amacıyla gerçekleştirildi ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları için dualar edildi.

Mardin'de sağlık çalışanları, Gazze'deki meslektaşlarına destek vermek amacıyla basın açıklaması

Mardin’de Sağlık Çalışanlarından Gazze’ye Destek

Mardin’de, sağlık çalışanları, Gazze’deki sağlık personeline destek vermek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Etkinlik Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Öncülüğünde Düzenlendi

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen bu önemli etkinlik, Artuklu ilçesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda yapıldı. Çok sayıda sağlık çalışanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı bu buluşma, dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Fedakârlık ve İnsanlık Vurgusu

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Haşim Ökmen, yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının insanlık onurunu korumak için büyük özveri gösterdiğini vurguladı: “Biz sağlıkçılar, yaralı olan herkes için elimizi uzatırız. Mesleğimizin temel felsefesi, insanı yaşatmaktır. İnancımız der ki, ‘Bir canı kurtaran, tüm insanlığı kurtarmış gibidir’. Bu anlayış bizlerin başlıca ilkesidir.” Ökmen, Gazze’de süregelen saldırılar sonucu sağlık tesislerinin hedef alınmasının ve elden düşme noktası noktasına gelmiş sağlık hizmetlerinin tüm dünyanın vicdanını yaraladığını belirtti.

Ökmen, basın açıklaması sırasında, “Burada toplanarak sesleniyoruz; sağlık işçilerine, hastanelere ve insanlığa zarar vermekten vazgeçin. Belki bazen sesimizin etkisiz olduğunu düşünebiliriz; fakat bilmeliyiz ki, bir şehirde vicdan konuştuğunda tüm dünya duyar. Suskunluk zulmü büyütürken, biz adaletin sesi olmak için buradayız.” dedi. Ayrıca, Filistin’de hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle andıklarını da sözlerine ekledi.

Etkinlik Dua ile Tamamlandı

Basın açıklamasının ardından, hayatını kaybeden sağlık çalışanları için dualar okunarak etkinlik sona erdi. Bu organizasyon, sağlık camiasının dayanışma ve insanlık adına verdikleri mücadelenin bir kez daha altını çizdi.