Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mardin’de “Anadolu Mirası” Operasyonunda Tarihi 4 Bin 897 Sikke Ele Geçirildi

    Mardin’in Kızıltepe ilçesinde jandarma, “Anadolu Mirası” operasyonu kapsamında A.A. ve S.T. isimli şüphelilerin satmaya çalıştığı 4,897 tarihi sikke ele geçirdi. Şüpheliler hakkında işlem yapıldı.

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde jandarma, "Anadolu Mirası" operasyonu kapsamında A.A. ve

    Mardin Kızıltepe’de Tarihi Sikke Operasyonu

    Mardin’in Kızıltepe ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen “Anadolu Mirası” adı verilen operasyonda, Helenistik ve Roma dönemlerine ait toplam 4 bin 897 sikke yakayı ele verdi.

    Şüpheliler Takip Altına Alındı

    Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eserleri satmayı planlayan A.A. ve S.T. isimli iki şahsı gözlem altına aldı. Yapılan detaylı takip sonucunda, şüphelilerin kullandığı araçta kapsamlı bir arama gerçekleştirildi.

    Elde Edilen Sikkeleler ve Adli Süreç

    Gerçekleştirilen aramada, farklı dönemlere ait tam 4 bin 897 sikke bulundu. Bu değerli ve tarihi sikkeler üzerine el konulurken, adı geçen iki şüpheli hakkında ise gerekli adli işlemler başlatıldı. Mardin’deki bu operasyona dair detaylar, tarihi eser kaçakçılığına karşı devam eden mücadelelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor.