Sea To Sky Yarışı Sonuçlandı
Hard Enduro Dünya Şampiyonası’nın 5. etabı olarak 8-11 Ekim tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilen Sea To Sky yarışı, önemli bir başarıya sahne oldu. Yarışın zirvesine, Alman motosikletçi Manuel Lettenbichler yerleşti.
Yoğun Katılımla Gerçekleşen Organizasyon
Bu yıl 16. kez düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, yaklaşık 382 sporcu ve 37 farklı ülkeden katılımcıyla çok geniş bir organizasyon haline geldi. Etkinliğin ilk günü, 9 Ekim’de plaj yarışı ile başladı. 10 Ekim’de gerçekleştirilen orman etabının ardından, final etabı 11 Ekim tarihinde Çamyuva Sahili’nden start aldı. Zorlu kesmeboğazı geçildikten sonra, sporcular ormanlık alanları tırmanarak 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı’nın zirvesine ulaştı.
Yarış, zorlu parkurlarıyla dikkat çekerken, sporcular en iyi dereceler için büyük mücadeleler sergiledi.
Bu yılki organizasyon; Spor Toto, Cazador Tekstil ve Talay Lojistik gibi sponsorların yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu gibi çeşitli kurumların katkılarıyla yapıldı.
Dereceye Girenler Ödüllendirildi
Final etabının ardından, Tahtalı Dağı’nın zirvesinde düzenlenen ödül töreni büyük ilgi gördü. Burada, yarışta ilk üçe giren sporculara ödülleri Antalya Valisi Hulusi Şahin tarafından takdim edildi. Lettenbichler, 3:49:24,25 derecesiyle birinciliği elde ederken, İspanyol Mario Roman 3:55:12,01 ile ikinci, İngiliz Mitch Brightmore ise 4:02:41,37 ile üçüncü sırada yer aldı.
Törene; Antalya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan gibi önemli isimler de katıldı. Yarış, unutulmaz anlar ve heyecanla sona erdi.
HARD ENDURO DÜNYA ŞAMPİYONASI’NIN 5. AYAĞI OLAN SEA TO SKY’DA, BİRİNCİ ALMAN MOTOSİKLETÇİ MANUEL LETTENBİCHLER OLDU.
HARD ENDURO DÜNYA ŞAMPİYONASI’NIN 5. AYAĞI OLAN SEA TO SKY’DA, BİRİNCİ ALMAN MOTOSİKLETÇİ MANUEL LETTENBİCHLER OLDU.