Ankara siyasetinde 23 Eylül 2026 Çarşamba günü art arda istifa açıklamaları geldi. Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılmasının ardından Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap da partisinden istifa etti.
Özer Kasap bağımsız devam edecek
Kasap, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP üyeliğini sonlandırdığını belirterek, “siyasi yoluma bağımsız olarak devam etme kararı aldım” ifadelerini kullandı.
Beypazarı Belediye Başkanı, kararının ardından belediye başkanlığı görevini sürdürmeye devam edeceğini bildirdi. Kasap, kendisine destek veren Beypazarlılara verdiği sözlerin arkasında olduğunu, ilçede herhangi bir ayrım gözetmeden hizmet etmeyi sürdüreceğini ifade etti.
Mansur Yavaş vurgusu
Kasap açıklamasında Mansur Yavaş ile birlikte çıktıkları siyasi sürece de değindi. Önceliğinin Beypazarı ve ilçe sakinlerine hizmet etmek olduğunu belirten Kasap, CHP çatısı altında birlikte çalıştığı ve seçim döneminde kendisine destek veren partililere teşekkür etti.
Ankara’da peş peşe istifalar
Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılmasının ardından Ankara’nın bazı ilçe belediye başkanları da partiden istifa ettiklerini açıkladı. Beypazarı’nın yanı sıra Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç ve Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay da görevlerini bağımsız olarak sürdüreceklerini bildirdi.
Ankara’daki istifaların ardından belediye başkanlarının bundan sonraki siyasi tutumlarına ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.




