Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Manisa’nın Sultaniye Üzüm Hasadı ve İhracatı Başladı: Ahmet Kızıltepe’den Bereket Dolu Yıl Müjdesi

    Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 3 Ağustos’ta başlayan Sultaniye üzümü hasatı, 2025 yılı ürünlerinin ihracatına da hız verdi. Üreticiler, bu yıl rekolte düşüşü beklese de kalite ve fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Ahmet Kızıltepe, “Hedefimiz geçen yılki rakamları yakalamak” dedi.

    Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 3 Ağustos'ta başlayan Sultaniye üzümü hasatı, 2025

    Manisa’da Sultaniye Üzümü Hasadı Başladı

    Manisa’nın coğrafi işaretli, dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz sofralık üzüm hasadı 3 Ağustos’ta başladı. Bunun yanı sıra, 2025 yılının ilk ihracat ürünleri de yola çıktı. Bağlardan itinayla toplanan üzüm salkımları, özenle kasalandıktan sonra ihracat için tırlarla yola çıkarıldı.

    Alaşehir’de İhracat Sezonu Hızla İlerliyor

    Alaşehir ilçesinde 2025 yılı hasat ve ihracat dönemi başlamış durumda. Sofralık üzüm kesimi 3 Ağustos’ta başlamışken, ilk ihracat sevkiyatı 4 Ağustos’ta gerçekleştirildi. İhracat sezonu ile birlikte Alaşehir Ovası’nda yoğun bir faaliyet gözlemleniyor. Geçen sene, Alaşehir’den 105 bin ton yaş üzüm dahil toplamda 187 bin ton tarım ürünü 69 değişik ülkeye ihraç edilmiş ve bu durum yaklaşık 400 milyon dolar gelir sağlamıştı. En fazla ihracat, Rusya’ya yapılmıştı.

    Üreticiler Kışın Etkilerinden Endişeli

    Bu yıl, üreticiler kış aylarında yaşanan soğuk havaların rekoltede azalmaya neden olabileceğini belirtmekte. Ancak kalite ve fiyatların oldukça tatmin edici olduğunu ifade ediyorlar. Sıcak hava koşullarında sabahın erken saatlerinde üzüm bağlarına giren tarım işçileri, hava şartlarıyla mücadelenin zorluğuna dikkat çekerek, “Ekmek parası için çalışmaya mecburuz” dediler.

    Bağında hasat yapan üreticilerden Ahmet Kızıltepe, “Bu yıl iklim koşullarından ve soğuk havadan dolayı rekoltemiz düştü, ancak kalitemiz çok iyi. Fiyatlarımız da güzel. İlk ihracatımızı başlattık. Ürünlerimiz ve ihracatımız ülkemize hayırlı olsun. Geçen yılın rakamlarına ulaşmayı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

    Gümrükte Hareketlilik Başladı

    Alaşehir Gümrüğü’nde de hareketlilik artmaya başladı. Üzümlerle dolu tırlar, gümrükten geçerek Avrupa ülkelerine doğru yola çıkmaya başladı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı