Manisa Kırkağaç’ta Orman Yangınına Hızla Müdahale Ediliyor
Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki ormanlık alanda başlayan yangına hem karadan hem de havadan aktif bir müdahale gerçekleştiriliyor.
Gelenbe Mahallesi’nde, akşam saat 18.30 civarında meydana gelen yangın, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinesiyle Manisa Valiliği tarafından yönetilen yerel kuruluşların seferberliğiyle söndürme çalışmalarına tabi tutuluyor.
Çeşitli Ekipler Yangına Müdahale Ediyor
Yangına müdahale için 10 hava aracı, 33 ayrı söndürme ekibi, 18 su tankeri ve 8 iş makinası ile 1 ambulans, 2 teknik ekipten oluşan toplam 164 personel görevlendirildi. Yangının kontrol altına alınması amacıyla sahada yoğun çaba sarf eden ekiplerin koordinasyonunun Valilik tarafından titizlikle izlendiği bildirildi.
Uzmanlar, yangın riski yüksek dönemlerde tüm vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyor.