Manisa’nın İlk Kadın Belediye Başkanı Gülşah Durbay, On Binlerce Vatandaşın Katılımıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Editör
2 Min Read

Gülşah Durbay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Genç yaşta hayata veda eden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, on binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninin ardından Koldere Mahallesi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Durbay’ın defni sonrasında, ailesi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Durbay ailesinin evinde taziye görüşmeleri gerçekleştirdi.

Kanserle Mücadele Sonrası Hayatını Kaybetti

Metastaz kolon kanseri ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle önceki akşam yaşamını yitiren Gülşah Durbay, Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı olarak tarih yazmıştı. Cenazesi ilk olarak görev yaptığı Şehzadeler Belediyesi’nde düzenlenen törenin ardından Hatuniye Camii’ne götürüldü. Öğle namazından sonra Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun helallik alması sonrası, omuzlarda taşınarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaştırıldı. Burada, çok sayıda Manisalı Durbay’ı çiçeklerle karşıladı. Cenaze törenine Manisa Valisi Vahdettin Özkan, CHP lideri Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi önemli isimler de katıldı.

Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Cenaze namazının ardından, Gülşah Durbay’ın naaşı, doğup büyüdüğü Koldere Mahallesi’ndeki aile mezarlığına götürüldü. Tüm sevgi ve saygıyla karşılanan Durbay’ın cenazesi öncelikle baba evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından, binlerce seveni mezarlıkta onu karşıladı. Cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile başka belediye başkanları ve partililer de yer aldı. Durbay, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Taziye Kabulü

Gülşah Durbay’ın cenazesi defnedildikten sonra, Koldere Mahallesi’ndeki evinde, annesi Fatma Durbay, babası Osman Durbay ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından taziye kabulleri gerçekleştirilmiştir. Binlerce kişinin sevgisini ve saygısını gösterdiği Durbay, daima hatırlanacak bir isim olarak kalacaktır.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış