Ana SayfaGüncelManisa'daki Tüm Okullarda Eş Zamanlı Yeşilay Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Manisa’daki Tüm Okullarda Eş Zamanlı Yeşilay Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Manisa ilindeki tüm eğitim kurumlarında, 3. ders saatinde eş zamanlı olarak Yeşilay ve “Bağımsızlık Seferberliği” temalı bir eğitim gerçekleştirildi. Yeşilay’ın kuruluşunun yıldönümüne denk gelen bu etkinlik, Yeşilay Haftası kapsamında tüm okullarda gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Şehzadeler ilçesindeki Gediz Anadolu Lisesi’nde yapılan farkındalık eğitimine Yeşilay Manisa Şube Başkanı Barış Kamiloğlu ile Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş katılım gösterdi.

Eğitim sırasında, “Yerelde bağımsızlık seferberliği Manisa” sloganıyla öğrencilere Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Kamiloğlu, bu faaliyet sayesinde on binlerce öğrenciye ulaştıklarını bildirdi. Ayrıca, üniversite öğrencilerine yönelik gönüllü ekipler aracılığıyla da ailelere farkındalık eğitimleri vermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Kamiloğlu, “Binlerce öğrenci ve aileleriyle birlikte farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Manisa özelinde, Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz (YEDAM) aracılığıyla vatandaşlarımıza 115 numaralı telefondan ücretsiz hizmet sunuyoruz. Türkiye genelinde her ilde şubemiz bulunmakta, büyük şehirlerde YEDAM ofislerimiz var.” açıklamasını yaptı.

Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş, Yeşilay’ın böyle bir etkinliği okulda yapmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kuruluşun bağımlılıkla mücadele konusundaki değerli çalışmalarına vurgu yaptı. Konuşmaların ardından Kamiloğlu, öğrencilere bağımlılıkla mücadelenin önemini aktararak, kısa tanıtım filmleri gösterdi.

Yeşilay’ın hedeflerinden ve gönüllülük esasına göre çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğundan bahseden Uzman Psikolojik Danışman Esin Türkoğlu ise, “Bugün tüm Manisa’nın okullarında eş zamanlı olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele ve Yeşilay Haftası etkinlikleri sunulmakta.” şeklinde konuştu. Öğrencileri, boş zamanlarını değerlendirmek için Yeşil ay Manisa Şubesi bünyesinde yer alan Yeşil Kitap Kafeye davet etti.

Eğitim etkinliği sona erdiğinde, Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Durmuş, Yeşilay Manisa Şube Başkanı Barış Kamiloğlu’na bir teşekkür hediyesi takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Eğitim-Bir-Sen Manisa’da Genişletilmiş İl Divanı Toplantısını Gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube, 2 No’lu Şube ile birlikte Genişletilmiş İl Divanı toplantısı düzenledi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner ve önceki başkanlar Halil Kallat ile Mehmet Emin Sofuoğlu'nın katıldığı programda, eğitime dair önemli konular ele alındı. Ahmet Yasav, toplantının başarılı geçmesini temenni etti.

Keşan’da Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

Edirne'nin Keşan ilçesinde E.T. yönetimindeki otomobil ile O.A.'nın motosikletinin çarpışması sonucu O.A. yaralandı. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralıyı hastaneye kaldırdı. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Samsun’da Trafik Kazalarındaki Can Kaybı ve Yaralanmalar Endişe Veriyor

Samsun'da 2025'in ilk 11 ayında 42 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirirken, 7,960 kişi yaralandı. Kasım ayında ise 461 ölümlü-yaralanmalı kaza yaşandı ve 1 kişi hayatını kaybetti. Türkiye genelinde aynı dönemde 60,164 kaza kaydedildi.

Galatasaray’ın Monaco Maçı İçin Belirlenen Kamp Kadrosu Açıklandı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco ile karşılaşacak. Takım, sakat oyuncular Wilfried Singo, Kaan Ayhan ve Mario Lemina'nın kadroda yer almadığı 21 kişilik listesiyle Fransa'ya uçtu.

Buca Belediyesi’nde İşçiler, Ödenmeyen Maaşlar Nedeniyle Grev Başlattı

İzmir Buca Belediyesi’nde çalışan 2 bin işçi, ödenmeyen maaşlar ve toplu iş sözleşmesi farkları nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. DİSK Genel-İş Şube Başkanı Değer Yıldız, Belediye Başkanı Görkem Duman'a yaptıkları anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle tepki gösterdi ve sorun çözülmezse temizlik hizmetlerinin duracağının altını çizdi.