Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte olası taşkın ve su baskınlarını önlemek amacıyla dere yataklarındaki temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, su akışını olumsuz etkileyebilecek malzemeleri dere yataklarından temizleyerek, sağlıklı bir su akışı sağlamayı hedefliyor.
Temizlik Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
Kent merkezinde Gediz Nehri'ne ulaşan Çaybaşı, Akmescit, Yemişlik ve Safran çayları ile derelerinde yapılan temizlik çalışmaları, toplamda yaklaşık 10 kilometrelik bir hattı kapsıyor. Bu çalışmalar, yağışlı dönemlerde yaşanabilecek taşkın risklerinin azaltılması ve çevre sağlığının korunması adına büyük önem taşıyor. Ekipler, geçmiş dönemlerde taşkın riski yaşanan bölgelerde de sürekli kontroller yaparak, olumsuz durumların önüne geçmeyi amaçlıyor.
Başkan Dutlulu'dan Açıklama
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, çalışmalara ilişkin bilgi vererek, 'Manisa'mızın dört bir yanında derelerimizi temizliyor, kış aylarına hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz' dedi. Başkan Dutlulu, yıl sonuna kadar 400 kilometrelik bir hat temizliği hedeflediklerini vurguladı. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Abdurrahman Recep Günay ise çalışmaların il genelinde aralıksız sürdüğünü belirtti. Günay, yağışlı dönem öncesinde temizlik çalışmalarının devam edeceğini ve şehir merkezinde taşkın risklerini azaltmak için tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade etti. Bu çalışmalar, Manisa'nın daha temiz ve güvenli bir çevreye sahip olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.





