Manisa’da Uluslararası Kardeşlik Projesi Hayata Geçirildi
Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER), İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle, ‘Yunus Emre’nin İzinde Uluslararası Kardeşlik’ isimli projeyi başlatarak, dünyanın dört bir yanından 55 ülkenin öğrencilerini buluşturdu.
Proje Kapsamında İlk Toplantı Gerçekleşti
MUDER tarafından düzenlenen proje çerçevesinde ilk toplantı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Sultan Konağı’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, birçok uluslararası öğrencinin katılımıyla oldukça hareketli anlara sahne oldu.
700 Öğrenci Manisa’da Eğitim Alıyor
Dernek başkanı Dr. Orhan Güzel, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim gören 55 farklı ülkeden 700 misafir öğrencinin bulunduğunu, bu öğrencilerle dostluk köprüleri inşa ettiklerini vurguladı. “Buradaki eğitimleri, kardeşlik ve dostluk ilişkilerimizi pekiştiriyor. Bu öğrenciler, ülkelerimiz arasında gelecekteki stratejik işbirliklerinin temellerini atacak.” ifadelerini kullandı.
Kültürel Etkinlikler ve Geziler
Proje çerçevesinde Akhisar, Salihli ve Spil Dağı gibi yerlerde geziler düzenleneceğini belirten Dr. Güzel, Ramazan ayında yapılacak kardeşlik iftarının yanı sıra geleneksel okçuluk ve dış ticaret konularında seminerlerin de planlandığını ifade etti. Projenin, Yunus Emre’nin sevgi, hoşgörü ve kardeşlik anlayışını uluslararası öğrencilere tanıtmayı amaçladığı bildirildi.
Manisa’da başlatılan bu önemli proje, farklı kültürleri bir araya getirerek kardeşlik duygusunu pekiştirmək ve uluslararası işbirliklerinin önemini vurgulamak hedeflidir.
























