Yunus Emre’nin İzinde Uluslararası Öğrenciler Buluştu
Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER), İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirdiği “Yunus Emre’nin İzinde Uluslararası Kardeşlik” projesi sayesinde, 55 farklı ülkeden 700 öğrenci bir araya geldi.
İlk Toplantı Gerçekleştirildi
MUDER tarafından yürütülen projeye dair ilk toplantı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Sultan Konağı’nda yapıldı. Toplantıda çok sayıda uluslararası öğrencinin yer alması, etkinliğe renk katarken katılımcılar arasında dostluk bağlarının güçlenmesi için önemli bir fırsat sunuldu.
Kardeşlik Bağlarının Güçlendirilmesi
Dernek Başkanı Dr. Orhan Güzel, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenim gören 55 farklı ülkeden gelen öğrencilerle köprüler kurduklarını ifade etti. Bu konuda detay veren Dr. Güzel, “Manisa’da 55 ülkeden yaklaşık 700 misafir öğrenci bulunuyor. Onların öğrenim hayatı, dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizi daha da kuvvetlendiriyor. Gelecekte, bu öğrenciler, ülkelerimiz arasındaki stratejik işbirliklerinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaklar.” dedi.
Kültürel Etkinlikler ve Geziler
Kapsamı genişletecek geziler ve etkinlikler hakkında bilgiler veren Dr. Güzel, Akhisar, Salihli ve Spil Dağı’na geziler düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca, Ramazan ayında gerçekleştirilecek olan kardeşlik iftarı, geleneksel okçuluk etkinlikleri ve dış ticaret konulu seminerlerle projenin devam edeceği vurgulandı. Projenin amaçları arasında, Yunus Emre’nin hoşgörü, sevgi ve kardeşlik anlayışını uluslararası öğrencilerle tanıştırmak yer alıyor.

