Manavgat’ta İntihar Girişiminde Bulunan Şahıs, Polis Tarafından İkna Edilerek Kurtarıldı

Editör
2 Dakika Okuma

**Manavgat’ta İntihar Girişimini Polisin İkna Çabasıyla Önledi**

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, boynuna ip dolayarak köprüye çıkan bir kişi, polis ekipleri tarafından ikna edilerek intihar girişimi önlendi. Şahsın, bu olayın 7. intihar girişimi olduğu ortaya çıktı. Daha önce 2020 yılında yine aynı yöntemle Manavgat’ta bir köprüye çıktığı biliniyor.

Köprüde Gerilim Dolu Anlar

Olay, Örnek Mahallesi’ndeki Şükrü Sözen Köprüsü’nde meydana geldi. İhbar üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 112 acil sağlık ekipleri ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü’nden polisler hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti. Olay yerine gelen polis ekibinin yanında, meraklı vatandaşlar da köprü çevresinde toplanarak durumu izledi. Boynunda ip, elinde bıçak bulunan Osman B. isimli şahıs, Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Sinan Karaman’ın ikna çabalarıyla köprüden güvenli bir şekilde indirildi. Alkışlar eşliğinde güvenli bir bölgeye alınan 55 yaşındaki Osman B., 3 çocuk babası olarak tanımlandı.

Geçmişteki Girişimle İlgili Detaylar

Öte yandan, Osman B.’nin daha önce de intihar girişimlerinde bulunduğu öğrenildi. 1 Temmuz 2020 tarihinde, Manavgat Çevreyolu köprüsünde benzer bir olay yaşamıştı. O tarihte, korkuluk demirlerine bağladığı ipi boynuna dolayarak intihara teşebbüs eden Osman B., tesadüfen köprüden geçmekte olan jandarma ekibi tarafından ikna edilerek bu eylemden vazgeçirilmişti. Jandarma, “en kısa sürede seni işe yerleştireceğiz” vaadi ile Osman B.’yi ikna etmeyi başarmıştı.

Şimdi, Osman B. kontrol amaçlı olarak Manavgat Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Olay, yetkililerin psikolojik destek ve müdahale süreçlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir