Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Maltepe Sahilinde Müsilaj Yeniden Görüldü: Deniz Ekosistemine Tehdit!

    İstanbul’un Maltepe sahil şeridinde müsilaj yeniden görülürken, kıyıya yakın bölgelerde etkili olduğu tespit edildi. Ercan Kumru, deniz kirliliğinin insan kaynaklı olduğunu ve çevre bilincinin eksikliği ile bağlantılı olduğunu vurguladı.

    İstanbul'un Maltepe sahil şeridinde müsilaj yeniden görülürken, kıyıya yakın bölgelerde

    Maltepe sahilinde müsilaja rastlandı

    İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Maltepe sahil şeridinde müsilaj yani deniz salyası tespit edildi. Kıyıya yakın bölgelerde yoğunlaşan beyaz tabaka, hava çekimleri ile görüntülemeye alındı.

    Marmara Denizi’nde geçmişte 2007-2008 ve 2021 yıllarında gözlemlenen müsilaj, bu yıl da deniz ekosistemini tehdit etmeye devam ediyor. Maltepe’nin deniz yüzeyinde tabaka haline gelen müsilaj yine aynı bölgede görüldü ve etkisi hava görüntüleri ile kaydedildi.

    “Eğitim eksikliği ve duyarsızlık sebep”
    Ercan Kumru adlı bir vatandaş, akıntının yoğun olduğu bölgelerde denizin kendini belirli ölçüde temizleyebildiğini, ancak akıntının zayıf kaldığı ve insanların teknelerini bağlayarak zaman geçirdiği yerlerde kirlenmenin hızla arttığını belirtti. Bu durumun denizlerdeki yararlı mikroorganizmaların azalmasına ve ekosistemin bozulmasına yol açtığını ifade eden Kumru, “Deniz artık kendine zarar veren bir konumda. Üzücü olan, bunun sebeplerinin insanlar olması,” dedi. Çevre bilincinin toplumsal açıdan yetersiz olduğunu vurgulayan Kumru, “Bu sorunun temelinde toplumsal duyarsızlık ve yeterli çevre eğitimi eksikliği yatıyor,” şeklinde konuştu.