Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Malatya’daki Bayrak Apartmanı Davasında Sanıklara 16 Yıl 3 Ay Hapis Cezası Verildi

    Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 15 kişinin ölümüne sebep olan Bayrak Apartmanı davasında, Alper Y., Berkan S., Necip S. ve Vahap G. 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davada beraat eden Mehmet G. ve Bülent Y. ise projeyi onaylayan isimlerdi.

    Malatya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 15 kişinin ölümüne sebep olan

    Malatya’da 6 Şubat’taki depremler sonucu yıkılan Bayrak Apartmanı davasında son karar duyuruldu. 15 kişinin ölümüne neden olan apartmanın davasında, belediye çalışanları da dahil olmak üzere toplam 4 sanık, 16 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

    2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yer alan 5 katlı Bayrak Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili olarak yapılan yargılama sürecinin karar duruşması gerçekleştirildi. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, sanıklar son savunmalarını sunarak dönemin belediye yetkilileri Alper Y. ve Berkan S., apartmanın kaçak inşa edildiğini ve daha sonra ruhsat aldığını belirterek tahliye talebinde bulundular. Mahkeme, statik proje mühendisliği ve fenni mesuliyet görevini üstlenen Necip S., apartmanın sahibi Vahap G., Malatya Belediyesi İmar Müdür Vekili Berkan S. ile görevli Alper Y. hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlamasıyla 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Projenin onayını veren İnşaat Mühendisleri Odası’ndan Mehmet G. ve Bülent Y. ise beraat etti.

    Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yıkılan Bayrak Apartmanı’nda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi ise yaralanmıştı.