Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da görme engelli rehber öğretmenin sulama suyu borcu şoku: İcra takibiyle öğrenip mağdur oldu!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde görme engelli öğretmen Nurettin Kaplan, adına kayıtlı 330 metrekarelik arsasına sulama borcu çıkarıldığını öğrendi. Hiç su kullanmadığını vurgulayan Kaplan, borcun 2 bin TL’den 7 bin TL’ye çıktığını belirterek, çözüm aradığını ifade etti. Diğer vatandaşlar da benzer mağduriyetler yaşadıklarını, sulama suyu verilmeden borçlandıklarını dile getirdi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde görme engelli öğretmen Nurettin Kaplan, adına kayıtlı

Malatya’da Rehber Öğretmenin Borç Şoku

Görme engelli rehber öğretmen Nurettin Kaplan, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 330 metrekarelik arsası için Sulama Birliği tarafından gönderilen borç bildirimine anlam veremedi. Arsa üzerinde yalnızca iki ağacının olduğunu ve su kullanmadığını ifade eden Kaplan, kendisinin icra takibinden aylar sonra haberdar olduğunu belirtti.

Depremler Sürecinde Huzuru Kaçtı

Kaplan, yaklaşık 3 yıl boyunca depremler nedeniyle Ankara’da yaşarken, adına kayıtlı arsaya sulama suyu kullanıldığı gerekçesiyle borç çıkarıldığını öğrendi. Başlangıçta 2 bin TL olan borç, faizleriyle birlikte 7 bin TL’ye ulaştı. Sulama Birliği yetkililerinin, durumu çözmek yerine sadece borcun ödenmesini talep ettiğini kaydeden Kaplan, “Görme engelli bir rehber öğretmenim ve 21 yıldır görevdeyim. Deprem nedeniyle Ankara’ya taşındım ve yakın zamanda icra takibi mesajıyla borçtan haberdar oldum. Hiçbir su kullanmama rağmen, 330 metrekarelik arsama sulama borcu çıkarıldı. Evimin önünde sadece iki ağaç var. Buna rağmen sulama birliği, borcu ödememi istiyor. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum, benim gibi daha birçok kişi benzer sorunlar yaşıyor” dedi.

Su Olmadan Borç Yükü

Benzer bir sorunla karşılaşan Hüseyin Alan, imara giren bölgelerde su verilmediği halde faturalandırma yapıldığını belirtti. Alan, “Elma Suyu Caddesi’nde yaşıyorum. Bahçem tümüyle kurumuş. Sulama Birliği yetkilileri, bu bölgelerde su vermediklerini söylediler. Hem su yok hem de sürekli borç çıkarıyorlar. Bu uygulamayı anlayamıyorum” diye konuştu.

Yüksek Faizler ve Avukat Süreci

Başka bir bölge sakini olan Mehmet Ali Dündar ise sulama birliğinin ilgisizliğinden yakındı. Dündar, “Zaten su verilmediği için bahçelerim kurudu, şimdi de beni avukata verdiler. Gittiğimde 5 bin TL borcum olduğunu öğrendim, 2 gün içinde bu rakam 13 bin TL’ye çıktı. Bu durumun bir an önce açıklığa kavuşturulması ve çözülmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.