Muğla'dan 'Orman Benim' kampanyasına destek Muğla'dan 'Orman Benim' kampanyasına destek

Malatya'da Akülü Engelli Araba Yardım Projesi kapsamında yurtdışında yaşayan hayırsever gurbetçiler tarafından toplanan yardımlarla alımı gerçekleştirilen akülü tekerlekli sandalyeler Sanat Merkezi Fuaye alanında düzenlenen törenle engelli vatandaşlara teslim edildi.MALATYA (İGFA) -  Akülü Sandalyelerin teslim törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra, İHH Hollanda Başkanı Ayhan Aslantaş, Adil Paylaşım Derneği Başkanı Sadık Özdemir yardımların toplanmasında büyük emekleri olan hayırsever Hasan Kuzu ile engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.  

İlk olarak engelli vatandaşlar adına kısa bir selamlama konuşması yapan Arzu Ay Canpolat, “Gurbetçi Hasan Kuzu tarafından başlatılan ve diğer gurbetçilerimizin destekleriyle alınan akülü tekerlekli sandalyelerin dağıtımı için bugün buradayız. Akülü sandalyeler engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmakta sadece bir araç olarak değil aynı zamanda engelli bireylerin özgüvenlerini yeniden kazanmaları ve hayatlarına daha aktif bir şekilde katılmalarını sağlamaktadır.  Akülü tekerlekli sandalyelerin temini noktasında öncülük eden Hasan Kuzu’ya, katkıda bulunan bütün gurbetçilerimize, Malatya’ya kadar getirenlere ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Hollanda İHH Başkanı Ayhan Aslantaş, derneklerinin dünya genelinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Aslantaş, “Bizler emanetlerini bizlere teslim eden kardeşlerimizin emanetlerini teslim ediyoruz. Ülkemizin her noktasında ihtiyaç duyan her vatandaşın yanında olmaya çalışıyoruz. 6 Şubat depremlerinde de gurbetçiler olarak bizlerde yaşanan acıyı en derinden hissettik ve can damarı olmak için seferber olduk. Diğer illerde olduğu gibi Malatya’da da depremzedelerimizin yanında olduk ve yaralarının sarılması için yardımlarda bulunduk. Gurbetçi Hasan Kuzu’nun öncülüğünde bugün burada 50 adet akülü sandalyeyi engelli kardeşlerimize teslim edeceğiz. İnşallah yardımlarımız devam edecek. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan yardımın çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er yaptığı konuşmada, özellikle Malatya'nın komşuluk ilişkileri ve yardımseverlik noktasında ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti. Hollanda İHH Başkanı ve diğer emeği geçenlere teşekkür eden Er, "Yardımların devam edeceğini belirtmeleri bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Kardeşlerimizin engelsiz bir yaşam sürmeleri gerektiğini biliyoruz. Yollarıyla, kaldırımlarıyla projelerimiz var. İnşallah en güzel hizmetleri yapacağız. Şehrimiz yeniden dizayn edilirken engelsiz bir şehir tasarlayacağız” dedi.