Malatya ve Osmaniye Arasında Kardeş Oda Protokolü İmzalandı
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) arasında kardeş oda protokolü bir törenle imzalandı.
Törene, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy ve her iki odanın yönetim kurulu ile meclis üyeleri katılım sağladı.
Malatya ve Osmaniye’nin Kardeşliği Vurgulandı
Başkan Sadıkoğlu, Malatya ile Osmaniye arasında tarihi bir bağ olduğunu belirterek, “Birçok hemşerimiz, geçmişte Osmaniye’ye göç ederek orada yaşamaya başladı. Osmaniye’de ticaret ve siyasette başarılı birçok Malatyalı bulunmaktadır. Bu nedenle Osmaniye bizim için özel bir yer tutuyor. Osmaniye, sadece bölgesel değil, ulusal ekonomimizde de önemli bir rol oynamaktadır. Avrupa Birliği’nden Coğrafi İşaret tescili almış Yer Fıstığı tarımı, fıstık işleme tesisleri ve demir çelik sanayi ile Osmaniye, dinamik bir ekonomik yapıya sahip. Özellikle Malatya’nın kayısı tarımı, işleme tesisleri, hayvancılık ve tekstil gibi sektörleri ile benzerlik gösterdiğini düşünüyoruz. İmzalanacak protokol ile birçok ortak konu üzerinde işbirliği yapma fırsatı bulacağız.” dedi. Ayrıca, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremlerin her iki ili de derinden etkilediğini hatırlatan Sadıkoğlu, “Kardeş odalar olarak yaralarımızı birlikte saracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Osmaniye’nin Ekonomik Potansiyeli Vurgulandı
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ise iki şehir arasında köklü bir kardeşlik ilişkisi olduğunu, Malatyalı nüfusunun Osmaniye’de yoğun olarak bulunduğunu belirtti. Aksoy, “Oğuzhan başkanla uzun zamandır süregelen bir kardeşliğimiz var. Bugün de bu bağı güçlendirmek adına önemli adımlar atacağız. Osmaniye, tarım ve hayvancılıkta önemli ticari faaliyetler yürütmektedir. Sanayi potansiyelimiz de gelişmeye açık. Malatyalı iş insanlarını şehrimize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Şehrimizin limana yakın konumu yatırım için çeşitlilik sunuyor. Kardeş Oda Protokolümüzün, her iki oda ve şehirimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol, yönetim kurulu başkanları tarafından karşılıklı imzalanarak resmiyet kazandı.
Malatya ve Osmaniye’nin işbirliğini güçlendirmek için atılan bu adım, her iki şehirde ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkılar sağlayacak.
MALATYA TSO İLE OSMANİYE TSO KARDEŞ ODA OLDU
MALATYA TSO İLE OSMANİYE TSO KARDEŞ ODA OLDU




