Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MAG-DER, Körfez’de Afet Hazırlığı ve Yaz Dönemi Planlarını Açıkladı

    Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), Körfez’deki merkezinde yaz döneminde afetlere hazırlıklarını açıkladı. Dernek başkanı Bahri Soyyiğit, bölgede yapılacak eğitimlerle 62 bin gönüllü arasında önemli rol oynadıklarını belirtti ve etkili müdahale oranlarına dikkat çekti.

    Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), Körfez'deki merkezinde yaz döneminde afetlere

    MAG-DER, Afetlere Hazırlık Faaliyetlerini Duyurdu

    Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), Körfez’deki merkezinde afetler için hazırlık süreçlerini ve yaz dönemi görev dağılımlarını açıkladı. Türkiye genelinde 62 bin gönüllü sayısına ulaşan dernek, sahada aktif bir şekilde yer almaya devam ediyor.

    Körfez Güney Mahallesi’nde Eğitim ve Tatbikat Planları

    MAG-DER, Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan merkezinde, afetlere yönelik hazırlıklarını ve yeni sezon faaliyetlerini kamuoyuna duyurdu. Dernek başkanı Bahri Soyyiğit, bölgedeki olası fay hareketleri, ani su baskınları ve yangınlar gibi durumlar için çalışmalarını artırdıklarını ifade etti. Soyyiğit, 31 Mayıs tarihinde Bursa ve Yalova’dan kalabalık bir gönüllü grubunun Körfez’e geleceğini belirtti. Misafir ekipler, Güney Mahallesi’ndeki eğitim merkezinde çeşitli tatbikatlara katılacak ve yeni dönemde uygulanacak çalışma programlarını oluşturacak. Soyyiğit, bir önceki sezon yapılan eğitim ve tatbikatların etkileri hakkında, “Geçtiğimiz yaz 1,500’ün üzerinde boğulma olayına müdahale ettik. Cebeci sahilinde sorumluluğumuz altında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bu yıl da Körfez ekibi, aynı sahilde aktif bir şekilde görev yapmaya devam edecek.” dedi.

    Körfez’deki Eğitim ve Müdahale Merkezi

    Körfez Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda yer alan merkezin öneminden bahseden Bahri Soyyiğit, bölgede iki konteyner bulunduğunu, birinin müdahale ekipmanları, diğerinin ise eğitim faaliyetleri için kullanıldığını belirtti. “Gönüllülerimize burada düzenli eğitimler veriyoruz. Ayrıca depo alanlarımız, eğitim kulelerimiz ve acil müdahale altyapılarımız mevcuttur. Belediyemizin desteği ile bu merkezi daha da geliştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Ülke Genelinde 62 Bin Gönüllü

    Soyyiğit, MAG-DER’in yalnızca arama ve kurtarma çalışmaları ile kısıtlı olmadığını, aynı zamanda toplumun afet bilinci ve müdahale yeteneğini artırmayı hedeflediklerini aktardı. Türkiye genelinde 62 bin, Kocaeli’de ise 1,800 gönüllü bulunduklarını kaydeden Soyyiğit, “Acil çağrılara yanıt verebilecek 300 kişilik hazır bir ekibimiz var. Çankırı’daki sel felaketi, Akdeniz’deki yangınlar gibi birçok durumda görev aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile birlikte yürütülen projeler sayesinde, sorumluluk alanımızda son 21 yılda hiçbir can kaybı yaşanmadı. Bugüne dek 4,000’in üzerinde hayat kurtardık.” ifadelerini kullandı.