Ana SayfaEkonomiL’Oréal Türkiye, 23 Yıldır Bilim Kadınlarını Destekliyor ve Başarı Hikayelerini Yayınlıyor

L’Oréal Türkiye, 23 Yıldır Bilim Kadınlarını Destekliyor ve Başarı Hikayelerini Yayınlıyor

23 Yıldır Bilim Kadınlarını Destekliyoruz

L’Oréal Türkiye, bilim ve kadınların güçlenmesi konusundaki taahhüdünü sürdürüyor. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile iş birliği gerçekleştirerek “Bilim Kadınları İçin” Programı çerçevesinde 23 yıldır Türkiye genelindeki kadın bilim insanlarını desteklemeye devam ediyor. Bu program, Türkiye’nin en uzun süreli kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak öne çıkıyor ve bugüne kadar 128 bilim kadınına ödül vererek, başarılarını takdir ediyor.

2023 Yılına Özel Ödüller ve Destek

Bu yıl, L’Oréal Türkiye, dört bilim kadınına toplamda 1,2 milyon TL değerinde maddi destek sunarak bilimin gelişimine somut katkılarda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca, bilim kadınlarının başarılarını daha geniş bir kitleye ulaştırmak amacıyla özel bir kitap yayınladı. “Bilim Kadınları İçin: Bilimin İzinde Cesur Türk Kadınlarının Hikâyesi” adlı eser, ödül alan bilim kadınlarının hayat öykülerini ve başarılarını kalıcı bir anlatı haline getiriyor. Kitap gelirleri, bilim ve eğitim alanında toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen Bilim Kahramanları Derneği’ne bağışlanacak.

Bilim Kadınlarının Toplumsal Dönüşüme Katkısı

L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Vanya Panayotova, programın toplumsal etkisini vurgulayarak, Türkiye’nin genç nüfusunun bu projeye büyük bir katkı sunduğunu ifade etti. Bilim Kadınları İçin Programı’nın dünya çapında 4,700’den fazla bilim insanına destek verdiğine dikkat çeken Panayotova, Türkiye’nin bu programda en aktif ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Gelecek Nesillere İlham Veriyoruz

L’Oréal Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Etkileşim Direktörü İrem Karaoda Tanrıkulu ise, 23 yıllık bu yolculuğun ve yeni kitabın topluma kazandırdığı değerleri şöyle aktardı: “Bu kitap, yalnızca başarıları değil, aynı zamanda hayal gücünün, eşitlik mücadelesinin ve cesaretin hikâyesini de paylaşarak nesiller boyu ilham vermeyi amaçlıyor.”

Ödüllü Bilim Kadınlarının Projeleri

Bu yıl ödül alan bilim kadınlarının çalışmaları, alanlarında çığır açan projeler içermekte. Örneğin, Doç. Dr. Banu İyisan, agresif meme kanserine yönelik yeni nesil nano ilaç sistemleri geliştirmeyi hedefliyor. Dr. Duygu Kuzuoğlu Öztürk, prostat kanseri üzerine kritik bir araştırma yürütürken, Dr. Sevinç Figen Öktem Seven ise, düşük maliyetli spektral görüntüleme teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Kadın bilim insanlarının başarıları, akademide temsil oranlarının arttırılması ve sızdıran boru probleminin aşılması adına L’Oréal Türkiye’nin Bilim Kadınları İçin Programı’nın önemli bir rol oynadığı gözlemleniyor. Bu program aracılığıyla desteklenen bilim kadınlarının büyük bir kısmı, bugün akademideki kariyerlerine güçlü bir şekilde devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Boşanma Aşamasındaki Kadın, Adliye Önünde Eşinin Saldırısına Uğradı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, boşanma aşamasındaki G.G., eşi S.G. tarafından adliye önünde bıçaklandı. S.G., defalarca saldırdıktan sonra kaçmaya çalışırken polis tarafından havaya ateş açılarak yakalandı. G.G. hastaneye kaldırıldı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Soruşturma başlatıldı.

Bursa’da Özel Eğitim Okulunda Otizmli Öğrencilerin Bağlanması Skandalı: Milli Eğitim Müdürlükten İnceleme Başlatıldı

Bursa'daki BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda, otizmli öğrencilerin ders sırasında sıralara bağlandığı görüntüler tepki topladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, durumu incelemek üzere müfettiş görevlendirirken, aileler çocuklarının güvenliği konusunda kaygı duyuyor.

Eskişehir’in Geleceği İçin Bakan Yardımcısı Eminoğlu Projeleri Görüşmek Üzere Şehri Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Eskişehir'de AK Parti İl Başkanlığı'nda projeler üzerine istişarelerde bulundu. Eminoğlu, şehrin gençlik ve spor alanındaki hedeflerini konuşmak üzere ziyaret etti. AK Parti, bu iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

13. Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi Gaziantep’te Başarıyla Tamamlandı

Gaziantep'te düzenlenen 13. Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi, 5-7 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ali İhsan Çelikbaş, etkinliğin önemini vurgularken, İsmail Tekbaş da güçlü dayanışmanın altını çizdi. Kongre, muhasebe mesleğinin geleceğine dair önemli konuları tartışarak yenilikçi yaklaşımları teşvik etti.

Samsunspor, Anthony Musaba’nın aracında meydana gelen yangınla ilgili olarak, oyuncu ve ailesinin sağlık açısından herhangi bir zarar görmediğini açıkladı.

Samsunspor, futbolcusu Anthony Musaba'nın aracında çıkan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, Musaba ve ailesinin kazadan sağ salim kurtulduğunu bildirdi. Yangın, İlkadım ilçesi Ankara Bulvarı'nda meydana geldi ve itfaiyeciler tarafından hızla söndürüldü.