Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Libyalı ve Gürcü Bebekler, Türk Doktorlar Sayesinde Hayata Tutundu

    Libyalı Hatan Barghout ve Gürcü Saba bebeğin Türkiye’de gerçekleştiren karaciğer nakilleri başarılı oldu. Hatan, babasından aldığı doku ile sağlığına kavuşurken, Saba ise annesinden nakil edildi. Aileler, tedavi sürecinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

    Libyalı Hatan Barghout ve Gürcü Saba bebeğin Türkiye'de gerçekleştiren karaciğer

    Libyalı ve Gürcü Bebekler Türkiye’de Hayata Tutundu

    Safra yolları hastalığı ve karaciğer sirozu teşhisi konulan küçük Hatan ve Saba bebek, Türk doktorlarının başarılı müdahaleleri sayesinde sağlığına kavuştu. 2 yaşındaki Libyalı Hatan bebeğin babasından alınan doku ile yapılan nakil işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken, 4 aylık Gürcü Saba bebek ise annesinden alınan karaciğer dokusu ile hayat buldu.

    Hatan bebek: Güçlü bir mücadele

    Libya’nın başkenti Trablus’tan gelen Hatan Barghout, doğduğu günden sadece üç hafta sonra safra yolları yokluğu teşhisiyle karşı karşıya kaldı. Mısır’da geçirdiği zor bir operasyon sonrasında karaciğer nakli ihtiyacı doğan Hatan bebek, Türkiye’ye getirilmek üzere Libya Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle yola çıktı. Acıbadem Kent Hastanesi’nde Prof. Dr. Murat Kılıç liderliğindeki uzman ekip, Hatan bebek için kritik bir nakil işlemi gerçekleştirdi. Ağır bir durumla hastaneye gelen minik Hatan, ameliyat sonrası hızla iyileşerek yeniden yürümeye başladı.

    Saba bebek: Yeni bir yaşamın kapıları açıldı

    Gürcistan’ın Tiflis kentinden gelen Saba bebeğin ise doğuştan karaciğer sirozu vardı. Acil bir karaciğer nakline ihtiyaç duyan Saba, Türkiye’de Acıbadem Kent Hastanesi’nde başarılı bir şekilde tedavi edildi. Anneden alınan karaciğer dokusu ile hayat bulan Saba bebek, hastanedeki uzman ekip tarafından gerçekleştiren nakil operasyonu sonrasında yeni bir hayata adım atmış durumda. Durumunun iyiye gitmesiyle birlikte, hastaneden taburcu edilmesi planlanıyor.

    Uzmanlardan önemli açıklamalar

    Acıbadem Kent Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi uzmanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Hatan bebeğin durumunu değerlendirirken, “Bizim için önemli olan karaciğer naklinin zamanlamasıydı ve tam zamanında hastanemize ulaştı. Hatan bebeğin karaciğer fonksiyonları normale döndü ve taburcu süreci çok yakın” dedi.

    Prof. Dr. Murat Kılıç ise, Saba bebeğin acil durumunun kritik olduğunu ve zamanında yapılan nakilin hayati önem taşıdığını ifade etti. “Karaciğer yetmezliği çeken bebelerde acil müdahale gerekirdi. Şimdi durumu oldukça iyi, 3-5 gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

    Mutlulukla dolu aileler

    Bebeklerinin iyileşmesiyle büyük bir mutluluk yaşayan Hatan bebeğin babası Alsadig Amhımmıd Barghout, Türkiye’deki tedavi sürecine dair teşekkürlerini sundu. Aynı şekilde, Saba bebeğin ailesi de Türkiye’ye geldikten sonra tedavi süreçlerinin olumlu gelişmelerle dolduğunu ve çocuklarının sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gitmesinin kendilerine umut verdiğini belirtti.

    Hatan ve Saba bebeklerin hikayeleri, sağlık alanındaki işbirliği ve uzmanlık sayesinde hayatın nasıl yeniden başlamasını sağlayabileceğinin en güzel örneklerinden biri oldu.