Leyla Aydemir Davasında Gelişmeler
Ağrı'da cinayete kurban giden 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesine ilişkin davada, avukatsız kalan aileye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sahip çıktı. Ailenin avukatla yollarını ayırması ve yeni avukat talep etmemesi üzerine, davayı bakanlığın avukatları takip edecek.
Ağrı'da kamuoyunun dikkatle izlediği Leyla Aydemir davasında önemli bir gelişme yaşandı. 10 Nisan 2026 tarihli duruşmaya sayılı günler kala, anne Şükran Aydemir'in avukatı Erdoğan Tunç ile yollarını ayırdığı belirlendi. Avukatın baskı nedeniyle davadan ayrılmasının ardından, ailenin yeni avukat talebinde bulunmaması nedeniyle Ağrı Barosu'nun da davaya müdahil olamadığı öğrenildi.
Başından beri davayı yakından takip eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruma hemen müdahil oldu. Bakanlık avukatlarının 10 Nisan'da yapılacak duruşmada hazır bulunarak, 'mağdur lehine katılan sıfatı' ile süreci takip edeceği bildirildi. Bakanlığın, suçluların gereken cezayı alması için süreci titizlikle sürdüreceği ifade edildi.





