Leman Dergisi’nde Soruşturma Derinleşiyor
Leman Dergisi’nde Hz. Muhammed ve Hz. Musa’nın karikatürleri nedeniyle başlatılan soruşturma doğrultusunda, firarî durumdaki Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir’in bugün İstanbul Havalimanı’na döneceği tespit edildi. Bu gelişme üzerine, savcılıktan Özdemir hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Soruşturma Detayları ve Gözaltılar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26 Haziran’da başlattığı bu soruşturma devam etmekte. Söz konusu soruşturma çerçevesinde, derginin müessese müdürü Ali Yavuz ile grafiker Cebrail Okcu, eser sahibi Doğan Pehlevan ve yazı işleri müdürü Zafer Aknar, adliyeye sevk edilmelerinin ardından tutuklanmıştı. Ayrıca, soruşturmanın bir parçası olarak genel yayın yönetmeni Mehmet Tuncay Akgün ve Firari Yazı İşleri Müdürü Aslan Özdemir’in yakalanması için çalışmalar sürdürülmekteydi.
Özdemir’in saat 14.50 civarında, yurtdışından İstanbul Havalimanı’na döneceğinin tespit edilmesi üzerine, gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Özdemir’in ifade işlemlerinin ardından savcılığa aktarılacağı bildirildi.
Bu soruşturmanın sonuçları merakla beklenirken, Leman Dergisi’nde yaşanan bu olay toplumda büyük yankı uyandırmış durumda.