Lavanta Bahçesi Projesi
Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu bahçesinde, sürdürülebilir tarım ve uygulamalı eğitim destekleniyor. Yaklaşık 1,5 dönümlük alanda bir lavanta bahçesi oluşturuldu. Dikilen 300 kök lavanta, ilerleyen süreçte uçucu yağ ve hidrolat üretiminde değerlendirilecek.
Öğrenciler İçin Uygulamalı Eğitim
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Edremit Meslek Yüksekokulu, hem doğaya katkı sağlamak hem de öğrencilere uygulamalı eğitim alanı oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. Gönüllülük dersleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, okul bahçesindeki 1,5 dönümlük alana 300 kök lavanta fidesi dikildi.
Eğitimden Üretime Sürdürülebilir Dönüşüm
Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen dikim etkinliği, mesleki ve sosyal gelişimi destekleyen bir platforma dönüşüyor. Lavanta bahçesinin sadece görsel bir güzellik sunması değil, aynı zamanda eğitim faaliyetlerinin bir parçası olması hedefleniyor. Gelecek süreçte bu bahçeden elde edilecek lavantalar, distilasyon yöntemiyle işlenerek uçucu yağ ve hidrolat üretimi kapsamında değerlendirilecek. Bu sayede öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminden işlenmesine kadar olan tüm süreçleri yerinde deneyimleme fırsatı bulacak.
Kurumlar Arası İş Birliği ile Yeşil Kampüs
Lavanta bahçesinin oluşturulma sürecinde bölgedeki pek çok kurum ve paydaş bir araya geldi. Edremit Belediyesi, İvrindi Belediyesi, Edremit ve İvrindi Orman İşletme Müdürlükleri, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ile BAUN Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü, projenin hayata geçmesine lojistik ve teknik destek sağladı.
Yüksekokul yetkilileri, alan düzenlemesinden dikim aşamasına kadar emeği geçen idari personele, destek veren kurumlara ve öğrencilere teşekkür ederek, bu tür çevreci projelerin artarak devam edeceğini vurguladı.





