Atatürk Üniversitesi’nin düzenlediği Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’25), 25-26 Nisan 2025 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuara, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra birçok önemli isim katıldı. Yılmaz, Atatürk Üniversitesi’nin bölge ve ülke açısından taşıdığı değeri güçlü bir şekilde dile getirirken, fuarın gençlerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önemli bir platform sunduğunu belirtti.
Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise, KUDAKAF’25’in gençler ile sektördeki profesyoneller arasında köprü kurduğunu ifade ederek, üniversitenin dijital dönüşüm sürecinde öğrencilere gereken yetkinlikleri kazandırmak için gereken çabayı gösterdiğini kaydetti. Üniversitenin sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda sektörel deneyim sağlama konusundaki adımlarının da altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Erzurum’un tarihsel ve kültürel öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Atatürk Üniversitesi’nin bu bağlamda sahip olduğu öncü rolü vurguladı. Yılmaz, üniversitenin bilim ve teknoloji üretme kapasitesinin artmasının bölgedeki diğer üniversiteleri de güçlendireceğine inanarak, eğitim desteklerinin bölgenin sosyo-ekonomik yapısına olumlu katkılarda bulunacağını ifade etti.
Ayrıca fuarın sonunda, Yılmaz Atatürk Üniversitesi standını ziyaret ederek, üniversitenin geliştirdiği vizyon projeleri hakkında bilgi aldı. Rektör Hacımüftüoğlu, bu projelerin üniversite için olduğu kadar ülke yükseköğretimi ve bölge ekonomisi için de değerli olacağını belirtti. KUDAKAF’25 etkinliği, katılımcı öğrencilere motivasyon kaynağı olurken, kariyer hedefleri açısından önemli bir fırsat sunmuş oldu.