Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kütahya’da Hububat Ekiminden Önce Tohum Bayilerinde Denetimler Yapıldı

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat ekim döneminde tohum bayilerinde sertifikalı buğday ve arpa tohumluklarını denetledi. 18 numune alınarak analiz için laboratuvara gönderildi. Denetimlerin, üretim kalitesini artırmak için sürdürüleceği bildirildi.

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat ekim döneminde tohum

    Kütahya’da Tohum Denetimleri Başladı

    Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki tohum bayilerinde buğday ve arpa tohumlarının denetimlerini gerçekleştirdi. Bu denetimlerin amacı, hububat ekimi öncesinde sertifikalı tohumların kalitesini kontrol etmek.

    **Denetimlerde Alınan Örnekler**

    Yapılan denetimler sırasında 18 adet buğday ve arpa tohumluğu örneği alındı. Bu örnekler, detaylı analizler için Tohumluk Tescil Laboratuvarı’na gönderildi. Alınan numunelerin sonuçları, bu tohumların potansiyel verimliliği hakkında önemli bilgiler sunacak.

    **Sürekli Denetim Vurgusu**

    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin üretim kalitesini ve verimliliği artırma amacıyla sürekli olarak sürdürüleceğini vurgulayarak, çiftçilerin bu süreçteki desteklerinin önemine dikkat çekti. Böylece, daha sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edilmesi hedefleniyor.