Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kütahya’da 4 bin 114 vatandaşa orman yangınlarıyla mücadele eğitimi verildi

    Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşından bu yana 332 köyde 4,114 vatandaşa orman yangınlarıyla mücadele eğitimi verdi. Eğitimlerde, önleyici tedbirler ve yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı. Bu çalışmalar devam edecek.

    Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşından bu yana 332 köyde 4,114

    Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, 2023 yılının başından bu yana 332 köyde toplam 4 bin 114 şahsa “Orman yangınlarıyla mücadele teknikleri” üzerine eğitimler sunulduğunu açıkladı.

    Verilen bu eğitimler, orman köylerinde yaşayan vatandaşların yangın öncesi alabilecekleri tedbirler ve yangın anında nasıl bir yol izleyecekleri konusunda bilgilendirilmelerini amaçlıyor. Ayrıca, katılımcıların ormancılık ile ilgili talepleri ve önerileri de dinlenerek değerlendiriliyor. Müdürlüğün açıklamasına göre, 24-31 Ocak 2025 tarihlerinde 71 köyde 1.064 kişiye eğitim verilmesi planlanırken, 7 Ocak 2025’ten bu yana toplam 332 köyde sunulan eğitimlerin devam edeceği ve tüm köylerin program dahilinde destekleneceği vurgulandı.