Kurban Bayramı’nın İkinci Günü 692 Trafik Kazasında 7 Kişi Hayatını Kaybetti, 1128 Kişi Yaralandı

Kurban Bayramı’nın ilk gününde meydana gelen 692 trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 1,128 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik ekiplerinin denetimlerini artırarak kazaları önlemeye çalıştığını vurguladı ve sürücüleri kurallara uymaya teşvik etti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde meydana gelen 692 trafik kazasında 7

Kurban Bayramı’nda Trafik Kazaları Üzüntü Verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı’nın ilk gününde ülke genelinde gerçekleşen 692 trafik kazasında, 1.128 kişi yaralanırken, 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sosyal medya üzerinden bilgi veren Bakan Yerlikaya, “Kurban Bayramı’nın birinci gününde toplam 692 trafik kazası gerçekleşti. Bu kazalarda malesef 7 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ayrıca 1.128 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

Trafik Ekiplerinin Hassas Görevi

Bakan Yerlikaya, bayram dönemi boyunca Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin, halkın güvenliği için gerekli önlemleri aldığını ve denetimlerin titizlikle gerçekleştirdiğini belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’nın verilerine göre, bayramın ilk gününde 2 milyon 232 bin 715 araç otoyolları kullandı. Bu araçlardan 12.407’sine hız ve radar kontrolü yapıldığı kaydedildi.

Bakan, “Hız limitlerine uyan 99,44 oranındaki sürücülerimize teşekkür ediyorum. Aşırı hız yapan yüzde 0,56’lık kesimin de daha dikkatli davranacağına inanıyorum. Bu kişilerin de diğer sürücülerle birlikte kurallara uyacaklarına ve kazaların önüne geçileceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Denetimlerin yalnızca ceza uygulamak amacıyla değil, aynı zamanda kazaları önlemek ve can kayıplarını sıfıra indirmek için yapıldığını vurgulayan Yerlikaya, “Trafik kurallarına uymak, bayram sevincimize hüzün karışmaması için oldukça önemli,” ifadelerini kullandı.