Trafik Kazaları Alarm Veriyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince yaşanan trafik kazaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, bayramın ilk dört gününde toplamda 2 bin 960 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda maalesef 32 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini ve 4 bin 817 kişinin de yaralandığını belirtti.
Bayramda Alınan Önlemler
Sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme yapan Bakan Yerlikaya, kazaların önlenmesi için emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin büyük bir titizlikle önlemler aldığını vurguladı. Bayramın üçüncü gününde 722 kaza yaşandığını ifadelerinin arasında paylaşan Yerlikaya, bu kazalar sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1,227 kişinin yaralandığını açıkladı. “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevinçlerimize hüzün karışmasın” diyerek, dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizdi.
Araç Denetimleri Artıyor
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört günü içerisinde 1 milyon 912 bin 720 aracın denetlendiğini belirtti. Bu denetimlerin akıllarda korku yaratmak amacıyla değil, kazaların önlenmesi ve can kaybının ortadan kaldırılması için yapıldığını ifade eden Bakan, “Bir anlık öfke, bir ömürlük pişmanlığa yol açabilir” dedi. Yaşamını yitiren vatandaşlar için başsağlığı dileyen Yerlikaya, yaralılara ise acil şifalar diledi.
Sonuç olarak
Bakan Yerlikaya’nın mesajı, sürücülere ve vatandaşlara trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatırken, bayram döneminde yaşanan üzücü olayların bir daha tekrarlanmaması için herkesin sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.