Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kurban Bayramı’na Yaklaşırken Gaziantep’teki Hayvan Pazarlarında Yoğunluk Artıyor

    Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla Gaziantep’teki hayvan pazarlarında yoğunluk artmaya başladı. Yetiştiriciler, 290 TL’den başlayan fiyatlarla büyükbaş, 210-220 TL aralığında küçükbaş hayvanlar sunuyor. İsmail Yıldız ve Erdal Büyükaçıkgöz, bu yıl fiyatların geçen yıla göre stabil kaldığını, hareketliliğin artacağını belirtti.

    Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Gaziantep'teki hayvan pazarlarında yoğunluk artmaya başladı. Yetiştiriciler,

    Kurban Bayramı Öncesi Gaziantep’te Hayvan Pazarı Hareketliliği

    Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Gaziantep’teki hayvan pazarları canlılık kazanmaya başladı. Bayram için hazırlanan hayvancılık sektörü, yetiştiricilerin emekleriyle dolup taştı.

    Pazarlarda Kurbanlık Telaşı Artıyor

    Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Gaziantepli vatandaşlar kurbanlık seçimi yapmaya hız verdi. Sinan Organize Besi Bölgesi’nde kurulan pazara akın eden alıcılar, kurbanlıklarını seçmeye başladı.

    Uygun fiyatlar arayan alıcılarla, emeklerinin karşılığını almak isteyen yetiştiriciler arasında kıyasıya pazarlıklar gerçekleştiriliyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar, bütçelerini göz önünde bulundurarak en uygun fiyatlı hayvanı bulmaya çalışıyor.

    Hayvan Fiyatları Belirleniyor

    Pazara gelenler, fiyat araştırması yapmadan ilerlemiyor. Kurbanlık olarak değerlendirilen büyükbaş hayvanların kilogram satış fiyatları; dana 290 TL, düve 275 TL ve inek ise 250 TL olarak belirlenmiş durumda. Küçükbaş hayvanların fiyatları ise 210 ile 220 TL arasında değişim göstermekte.

    Kurbanlık alıncıları, kurban ibadetlerini yerine getirmek amacıyla pazara gelirken, hayvan besicileriyle sıkı pazarlık yapmak zorunda kalıyor.

    Yetiştiricilerden Umut Dolu Açıklamalar

    Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı yerlerinden hayvan getirerek pazardaki yoğunluğa katkıda bulunan hayvan yetiştiricileri, ilerleyen günlerde bu hareketliliğin artmasını beklediklerini belirtiyor. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi İsmail Yıldız, “Kurbanlık hayvan fiyatları bu yıl geçen seneki düzeylerde kalmaya devam ediyor. Küçükbaşları 210 ve 220 liradan satıyoruz. Üretici olarak bu yıl kar etmediğimiz doğru ama vatandaş için elimizden geleni yapıyoruz, dediklerinde bu hareketliliğin bayram günlerinde daha da yoğunlaşacağını ifade ettiler.

    Kurban fiyatlarıyla ilgili olarak Erdal Büyükaçıkgöz ise, “Hem alıcı hem de satıcı açısından bu yıl fiyatların iyi olmasını umuyoruz. Gaziantep, küçükbaş hayvancılıkta önemli bir merkez. Doğu ve batıdan hayvanlar buraya gelmekte. İnşallah herkes için güzel bir bayram geçer,” şeklinde görüş bildirdi.