Kurban Bayramı Hazırlıkları Sultangazi’de Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Sultangazi’de kurulan kurban satış alanında yoğun bir hareketlilik gözlemleniyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışının yapıldığı pazara, vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren gelip kurbanlıklarını seçme çabası içinde.
Pazarda Alım-Satım Yoğunluğu Artıyor
Sultangazi’deki hayvan pazarında, bayram öncesinde alıcı ve satıcılar arasında canlı pazarlıklar yaşanıyor. Yetkililer ise hijyen ve güvenlik standartlarına uyulması gerektiği konusunda halkı uyarırken, vatandaşların ibadetlerini huzur içerisinde gerçekleştirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını aktarıyor.
Muhterem Eravcı, “Sultangazi hayvan pazarına kurban almak için geldik. Allah kabul etsin, tüm İslam âleminin kurbanları için hayırlı olsun. Arkadaşların dediğine göre pazarın en iyi kurbanını aldık” diyerek, yaşadığı mutluluğu paylaştı.
Pazarın En Küçük Kurbanlığı Menekşe Yüksek Fiyata Satışta
Kasaplık ve kurbanlık satışı konularında uzun yıllardır faaliyet gösteren Veysel Günal, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenecek olan yarışmada yer alacak Menekşe isimli danayı 110 bin TL’den satışa sunduğunu belirtti. Günal, “Menekşe, Sultangazi hayvan pazarının en küçük danasıdır ve 2 buçuk yaşındadır. Buraya kamyonla 45 dana ile geldik; 5 gün önce geldik ve şükür, 5-6 tanesini sattık” şeklinde konuştu.
Fiyatların geçen yıla göre artış gösterdiğine dikkat çeken Günal, “Geçen sene kurbanları 100 liraya satıyorduk, bu yıl ise fiyatlar 120 bin TL’den başlayıp 300 bin TL’ye kadar çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Sultangazi’deki bu canlı atmosfer, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte daha da artacak gibi görünüyor.