Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KTÜ’de Gazze İçin Protesto: “Hayat Kurtaran Eller, Katliama Susamaz”

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve Tıp Fakültesi öğrencisi Ahmet Safa Çolak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. İki yıl süren zulme dikkat çekilirken, SUMUD Filosu’yla dayanışma vurgusu yapıldı. Çolak, Filistin halkının özgürlüğü için umutla mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi önünde gerçekleştirilen “Hayat Kurtaran Eller Gazze’deki Katliama Susamaz” başlıklı basın açıklaması ile İsrail’in Gazze’deki saldırıları kınandı.

Bu etkinlik, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırıları protesto etmek, SUMUD Filosu’na destek vermek ve Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla düzenlendi.

Basın Açıklamasında Duygusal Anlar Yaşandı

Etkinliğe Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve hastane yönetimi de katılırken, KTÜ Tıp Fakültesi öğrenci gruplarından Ahmet Safa Çolak açıklamalarda bulundu. Çolak, “Bugün, 7 Ekim 2025; Gazze halkına destek olmak ve iki yıldır devam eden soykırımı hatırlamak için buradayız” dedi.

Hekim ve hekim adayları olarak, hâlâ devam eden zulme karşı durduklarını vurgulayan Çolak, “Direnişine onurla devam eden Gazze halkı ve sağlık çalışanları ile tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Mazlumların sesi olmak için ‘Hayat Kurtaran Eller, Gazze’deki Katliama Susamaz’ diyerek vicdanımızı yükseltiyoruz. Gazze’de yaşananlar sadece iki yıllık bir meseleden ibaret değildir. Filistin halkı, toprakları, dilleri, inançları ve yaşam hakları için büyük bir direniş içerisindedir. Ancak bugün geldiğimiz şu dönemde, işgalci güçlerin zulmü her geçen gün artış göstermektedir. Gazze, aylar süren abluka nedeniyle gıda, elektrik ve su gibi temel ihtiyaç maddelerine erişim sağlayamamaktadır. Hastalar, yaşlılar, hamileler ve çocuklar sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Hem Üzüntü Hem Umut Barındıran Bir Toplantı

Açıklamasına devam eden Çolak, “Burada, üzüntü ve öfke ile birlikte umut da taşımaktayız. Çünkü Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud Filosu, yalnızca orada yaşayanlar için değil, bizler için de bir umut olmuştur. Filistin yalnız değildir. Bizler de tıbbiyeliler olarak Sumud Filosu ve Özgürlük Filosu gibi insani yardım girişimlerini destekliyoruz. Tüm vicdan sahibi insanları bu açık duruşa davet ediyoruz. Bu direniş, Gazze özgürlüğüne kavuşana kadar sürecektir. Bir gün, hayat kurtaran bu ellerimizle özgür Filistin halkını selamlayacağımıza inanıyoruz. Ve bugün, bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz: Soykırımı durdurun.” şeklinde sonlandırdı.