Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, yerel öğrencilerden anlamlı bir destek geldi. Bu kez yardım ellerini Filistinli ihtiyaç sahiplerine uzattılar.
Filistinli Kardeşler İçin Biriken Harçlıklar
Köyceğiz İmam-Hatip Ortaokulu’nda okuyan gençler, harçlıklarını bir araya getirerek Filistinli kardeşlerine yardım etmeye karar verdiler. İlk olarak, öğrencilerden Ahmet Demir’in liderlik ettiği kampanya, okuldaki diğer arkadaşlarından da büyük destek gördü. Toplanan bağışlar sayesinde 7 bin 250 TL’lik bir yardım miktarı oluşturuldu. Öğrenciler, okul müdürü Uğur Arslan ile birlikte Köyceğiz İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek, topladıkları bu miktarı Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Köyceğiz Şubesine teslim ettiler.
Duyarlı Davranışın Ödüllendirilmesi
İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, öğrencileri bu anlamlı bağışları için kutladı. Karagöz, “Geleceğin teminatı olan bu koca yürekli gençleri tebrik ediyorum. Hem kendileri hem de aileleri, mazlum kardeşlerini yalnız bırakmayarak gerekli desteği sağlamışlar. Dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete karşı gençlerimizin bu duyarlılığı takdire şayan. Öğrencilerimizin kendi aralarında biriktirdikleri 7 bin 250 TL’yi temsil eden üç öğrenci, bu miktarı TDV Köyceğiz Şubemize teslim etti. Vakfımızın, bu yardımları Gazze’ye en kısa sürede ulaştıracağına inanıyoruz. Oradaki insanların yaralarına bir nebze olsun merhem olmayı umuyoruz. Allah yaptığınız hayırları kabul etsin” dedi.


