Körfez’de Eski Eşini Restoranda Vurup Öldüren Sanık, İlk Duruşmada İfade Verdi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, eski eşi Ajda Yatar’ı restoranda vuran Vahyettin P., ilk duruşmada şiddetli bir geçmişten bahsetti. Sanık, cinayeti Ajda’nın hakaretleri üzerine işlediğini savunurken, tanıklar olayı anlattı. Duruşma, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip ertelendi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, eski eşi Ajda Yatar'ı restoranda vuran Vahyettin

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, eski eşi Ajda Yatar’ı bir restoranda yemek yerken silahla vurup öldüren sanık, ilk kez mahkemeye çıktı. Sanık, mahkemede yaptığı savunmada, kızının dayısı tarafından istismar edildiğini, bu durumu bildirmeye çalıştığında ise tehditler aldığını ifade etti. Olay günü Ajda ile görüşmek istediğini ancak sinirlenip küfürler edilmesi üzerine cinayeti işlediğini öne sürdü. Olay yerinde bulunan bir tanık, sanığın Ajda’ya “Beni nasıl bırakırsın?” şeklinde ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu ve ardından 4-5 el ateş ettiğini anlattı.

Meydana gelen olay, 22 Kasım 2023’te Güney Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde bir dönerci dükkanının ikinci katında gerçekleşti. Ajda Yatar, 28 yaşındayken, eski eşi Vahyettin P. tarafından kafasından tabanca ile vurularak öldürüldü. Olaydan sonra kaçan sanık, yakalanarak cezaevine gönderildi. Bağlantılı olarak suçlamalarla karşılaşan Mehmet Y. ve Burhan Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cinayet davasının ilk duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Vahyettin P., diğer sanıklar, tanıklar, marecurta ailesi ve avukatlar katıldı.

Savunmasında, 2012 yılında görücü usulüyle evlendiğini ve sorunlarının bu dönemde başladığını belirten Vahyettin P., eşiyle arasındaki sıkıntıların artmasına sebep olan olayları anlattı. Kızının yaşadığı istismar olayını öğrenip, korktuğu için şikayetçi olamayacağını söyledi. Düşüncelerinin ağır baskılar altında şekillendiğini ifade eden sanık, boşanma sürecinde yaşadığı zorlukları da aktardı.

Duruşmada ayrıca, Ajda’yı koruyucu bir avukat olan yetkililerin, olayın çok boyutlu etkileri olduğunu bildirmiş olmaları gerektiği vurgulandı. Olay anında tanık olan kişiler, sanığın agresif davranışlarını ve sonrasında yaşanan paniği aktardılar. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi.

Ajda’nın ailesi, sanığın iddialarının gerçek dışı olduğunu savunarak, kardeşlerine sürekli şiddet uygulandığını ve bunun için adli mercilere başvurulmadığını anlattı. Olayın travmatik etkilerine diretici bir şekilde gereken cezaların verilmesi çağrısında bulundular.