Kopeysk’teki üretim tesisinde meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, vali saldırı olmadığını açıkladı

Editör
1 Dakika Okuma

Rusya’nın Kopeysk Kentinde Tesis Patladı: 10 Ölü, 5 Yaralı

Rusya’nın Çelyabinsk bölgesine bağlı olan Kopeysk kentindeki bir üretim tesisinde gerçekleşen patlama, 10 kişinin hayatını kaybetmesine, 5 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Patlama sonrasında yükselen alevler, çevrede büyük bir korkuya yol açtı. Olayın ardından bölgeye hızla çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Vali Teksler’den Açıklama

Çelyabinsk Bölgesi Valisi Aleksey Teksler, yaptığı basın toplantısında patlamanın bir saldırı sonucu meydana gelmediğini vurguladı. An itibarıyla 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin yaralandığını belirten Teksler, patlama sonucu oluşan yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Vali Teksler, olayın detaylarıyla ilgili yürütülen incelemelerin sürdüğünü ve soruşturmanın devam ettiğini ifade ederken, “Bu durumun bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı ile ilgisi yok” şeklinde konuştu. Ayrıca, can kayıpları sebebiyle bölge genelinde “yas günü” ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceği bilgisi verildi. Olayın ardındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir