Konya’da, Karayolu Trafik Haftası kutlamaları başladı. Etkinliğin açılışı Kültür Park’ta yapıldı. Açılış programına Konya Valisi İbrahim Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, programın başında yaptığı konuşmada, “Artan nüfus ve araç sayısı, trafik güvenliğini giderek daha fazla önemli hale getiriyor. Küçük bir dikkatsizlik veya hata, geri döndürülemez can kayıplarına ve acılara yol açabiliyor. Her kaybın arkasında derin bir üzüntü vardır ve bu acıyı içtenlikle paylaşıyoruz. Bugün burada, kazaları önlemek ve trafik güvenliği konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla bir araya geldik. Trafik, yalnızca araçlar ve yollar değil, aynı zamanda bir ailenin yaşam yolculuğudur. Bu anlayışla hareket ediyoruz; geçmişimizin kültürel değerlerini ve hoşgörüsünü trafikte yaşatmak istiyoruz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, trafik sürelerini azaltma çabalarının devam ettiğini belirtti. Altay, “Trafik, hem bir kamu düzeni meselesi hem de bir vicdan ve medeniyet göstergesi. Trafik güvenliği konusunda gereken adımları atmaya çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemleri, bisiklet yolları, sürdürülebilir toplu taşıma hizmetleri gibi birçok alanda önemli yatırımlar yapıyoruz. Eğitimle farkındalığı artırmak ve ulaşım kültürünü güçlendirmek için çeşitli stratejiler geliştiriyoruz. Tüm bu çabalarımızın amacı, halkımız için huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı yaratmaktır” ifadelerini kullandı.
Son olarak, Vali İbrahim Akın, bu yılki programın “bir kural, bir ömür” mottosuyla hazırlandığına dikkat çekerek, “Trafikte alınan her önlem, bir hayatı kurtarma potansiyeline sahiptir. Bu program, trafik güvenliği ve sorumluluğu hatırlamak için büyük bir fırsat oluşturuyor” şeklinde konuştu.