Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 Mart 2025 ile 4 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde büyük bir uyuşturucu yakalaması yaptı.
Yapılan çalışmalarda, 244.419 adet uyuşturucu hap, 664,23 gram metamfetamin, 642,04 gram sentetik kannabinoid, 96,5 gram kokain, 59,39 gram esrar, 45 peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid, 30 gram eroin, 8,4 gram skunk ve 4,47 gram ADB-Butinica ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu ticareti için kullanılan 8 hassas terazi ve 3 ruhsatsız tabanca da operasyonda confiscated edildi.
Toplam 57 operasyon kapsamında uyuşturucu kullanımı ve ticareti suçlamasıyla 115 şüpheliye hukuki işlem yapıldı. 79 kişi serbest bırakılırken, 6 kişi adli kontrol koşuluyla salıverildi. 26 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişinin işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Uyuşturucu suçlarından aranan 23 kişi de yakalanırken bunlardan 16’sı tutuklandı. Böylece toplamda 42 kişi tutuklandı.
Konya Emniyet Müdürlüğü ayrıca uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında farkındalık oluşturarak 9 ayrı etkinlikte 745 kişiye eğitim metodları sundu. Emniyet yetkilileri, uyuşturucu ile mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini belirterek, vatandaşları şüpheli durumlar hakkında ihbarda bulunmaları konusunda uyardı.