Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birçok etkinlikle neşeli bir şekilde kutlandı. Etkinlikler, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla Anıt Alanı’nda başladı. Ardından Mevlana Kültür Merkezi’nde sürdürülen kutlamalarda, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı seslendirildi. Öğrenciler, halk oyunları gösterisi sunarak ardından birbirinden güzel şiirler okudu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcular ise çeşitli spor gösterileri sergiledi.
Törende bir konuşma yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yılını ve dünyanın ilk çocuk bayramı olarak kabul edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.
Bu anlamlı kutlama programına, Konya Valisi İbrahim Akın, çeşitli protokol üyeleri, askeri yetkililer, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşlar katılım sağladı.