Konyaaltı ilçesinde yer alan “Konyaaltı Belediyesi Bebek Parkı”, ailelerin ve çocukların vazgeçilmez buluşma alanı haline gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin ilk bebek parkı unvanına sahip olan bu özel mekan, 0-5 yaş grubundaki çocuklara yönelik sunduğu çeşitli etkinliklerle dolup taşıyor. Park, farklı renklerde ve temalarda, sanatsal ve gelişimsel aktivitelerle ailelerini ağırlamaya devam ediyor. Çeşitli bölgelerden gelen çocuklar, uzman eğitmenler tarafından düzenlenen; hikaye zamanı, survivor, deneysel çalışmalar ve geri dönüşüm atölyesi gibi etkinliklerle eğlenceli vakit geçiriyor. Bu aktivitelerle çocuklar, hem öğreniyor hem de keyif alıyor. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen programlar, çevre bilinci gibi önemli değerlere de katkıda bulunuyor. Eğitici ve eğlenceli içeriklerle zenginleştirilmiş Bebek Parkı, ailelerin beğenisini kazanmaya devam etmektedir.
“Çocukların gelişimini destekleyen etkinlikler” başlığı altında, parkta düzenlenen “Çal Söyle” etkinliği sayesinde müzikle tanışan çocuklar, “Hikaye Zamanı” aktiviteleri ile hayal güçlerini geliştiriyor. Sanat etkinlikleri ise çocukların el becerilerini, “Survivor Parkuru” fiziksel gelişimlerini ve koordinasyonlarını artırırken, “Deneysel İşler” etkinliği bilime dair keşifler yapmalarını, “Geri Dönüşüm” atölyesi ise çevre dostu bir bilinç geliştirmelerini sağlıyor.
“Bebek Parkı, Antalya halkı için büyük bir fırsat” diyen bir kent sakini, parkın ebeveynler için adeta bir “Kaçış rıhtımı” olduğunu belirtti. “Kızım 2 yaşında ve buraya yaklaşık 6 aydır geliyoruz. Sürekli etkinlikler düzenleniyor ve her gün buradayız. Evde televizyon izlemektense, Bebek Parkı’na gelmesi çok daha faydalı.” diyen vatandaş, parkın ücretsiz olmasının ve bu kadar çeşitli etkinliklerin düzenlenmesinin Antalya halkı için büyük bir avantaj oluşturduğuna dikkat çekti. Başka bir ebeveyn ise bir buçuk yıldır Bebek Parkı’nı tercih ettiklerini ifade ederek, “Burada birçok aktivite var. Çocuğumun sosyal becerileri ve koordinasyonu gelişiyor. Öğretmenler sayesinde pozitif bir ortam oluşuyor. Çocuğumuzu 20 dakika boyunca burada bırakabiliyoruz; bu da sanki kreşe hazırlık gibi. Günümüz oldukça verimli geçiyor. Yürümeyi burada öğrendi. Türkiye’de böyle bir yerin varlığı bizim için büyük bir şans, bu imkanı sağladığınız için çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.