Konya Büyükşehir Belediyesi, Gazze’ye Destek İçin Anlamlı Bir Sanat Projesine İmza Attı

Editör
1 Dakika Okuma

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Anlamlı Gazze Desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, İsrail’in Filistin ve Gazze’de uyguladığı soykırıma dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için anlamlı bir projeye imza attı.

Gazze Temalı Sanat Eseri

Ankara Yolu’nda, Türk Yıldızları Parkı içerisinde daha önce restoran olarak hizmet veren Airbus A300 tipi uçak, grafiti sanatı ile Gazze’ye destek veren bir esere dönüştürüldü. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Gazze ve Filistin gibi tüm mazlum coğrafyaların yanında olduğunu ifade etti. Başkan Altay, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma karşı tepkilerini her platformda dile getirdiklerini belirtti. UCLG ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte çalışarak Filistinli kardeşlerine destek olduklarını vurguladı. “Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz” dedi.

Uçakta Farkındalık Yaratma Çabaları

Başkan Altay, Türk Yıldızları Parkı’ndaki uçağın, Gazze temalı grafiti sanatı ile süslemesini içeren projeleriyle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Uçağın, Konya’ya gelen herkesin karşısına Gazze ile ilgili bir sanat eseri olarak çıkacağını duyurdu. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, Filistin davasının yanındaki duruşlarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir