Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Konak’ta Elektrik Akımına Kapılan 2 Genç İçin Dava Devam Ediyor: Acılı Baba Çarpıcı İfadelerde Bulundu

    İzmir Konak’ta, sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 gencin ölümüne ilişkin davada tanıklar dinlendi. Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, İZSU ve yetkili firmayı eleştirerek suçsuz olamayacaklarını savundu. Duruşma devam ediyor.

    İzmir Konak'ta, sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 gencin

    İzmir’de Elektrik Akımına Kapılan İki Genç İçin Dava Devam Ediyor

    İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen trajik olayın ardından, sağanak yağış esnasında elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybeden iki kişinin davasında tanık ifadeleri alınmaya devam edildi. Duruşmada Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, “İZSU, 3 mazgal adı altında 3 mayın döşemiş” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    Olay ve Davanın Seyri

    12 Temmuz 2024 tarihinde, Alsancak semtinde etkili olan sağanak yağış sırasında, Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencileri Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, su birikintisine girdikleri esnada elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiler. Bu olayla ilgili olarak açılan davanın bugünkü celsesi, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmada tanıklar, sanıklar ve mağdur yakınları ifadelerini verdi. Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi’nin sözleri dikkat çekti.

    Ahmet Abi’nin Acı İfadeleri

    Duruşmada söz alan Ahmet Abi, belediyeyi ve yetkili firmayı suçlayarak, “Yetkili firma, 2019 yılından bu yana elektrik kaçağını gidermemiştir. Altyapı çalışması yapmak yerine, insanların canını hiçe sayarak maddi kazanç elde etmektedirler. Gerekli önlemler alınmamıştır. İZSU, elektrik akımının bulunduğu alana 3 adet mazgal döşerken, bu durumun sonucunda yaşanan ölümler engellenebilirdi. Mazgalların temizliği neden yapılmıyor? Bu soruları kendinize sormanız lazım. Vicdanınız nasıl rahat ediyor? Bu olayda benim kızım değil, sizin çocuğunuz da olabilirdi. Bu sorumsuzluk niye sürüyor? Bilirkişi raporuna göre İZSU aklanmaya çalışıyor ama bu kabul edilemez. Mazgal döşemenin ne gibi bir sonucu olduğunu artık görün. Benim gözümde sorumlular arasında yer alan tüm yetkililer bu olayda suçludur ve gereken ceza verilmelidir” dedi.

    Sanıkların İfadeleri

    Duruşmada, tutuklu sanıklardan Ahmet Orhan Kaygısız ise, kendisine atfedilen 2. derece kusuru kabul etmediğini belirterek, “Kendi görev tanımımda mevcut hizmeti kontrol etme yükümlülüğüm yok. Ben arıza onarım biriminde çalışmıyorum ve olay tarihinde de görevli değildim. 9 Ocak’taki çalışmalar hakkında bilgim yok. Arıza onarım şefi ile teknik onarım şefinin görev tanımları ayrı olmalıdır” dedi.

    Tanıklardan Özkan Kuru, arıza bildirim süreçlerinin nasıl işlediğine dair ayrıntılı bilgiler vererek, “Arıza onarım süreci ile ilgili bildirimler ilgili gruptan şifahi olarak yapılmaktadır. Yine aynı şekilde asfalt işlemi başlamadan önce de bildirim yapılır. Ancak acil durumlarda bazı sorunlar yaşanabiliyor. 9 Ocak’ta ‘arıza giderildi’ şeklinde bir bildirim almadım” diye ekledi.

    Bu duruşmalar, İzmir’de yaşanan bu olayın ardından kimin sorumlu olduğunu belirlemek ve adaletin yerini bulmasını sağlamak amacıyla büyük bir önem taşımakta.