Kocasinan’da Bayramhacı Bölgesi’nin Turizm Potansiyeli İncelendi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Bayramhacı bölgesinde incelemelerde bulundu. Çolakbayrakdar, bölgenin turist potansiyelini artıracak projelerle Kocasinan’ı cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti. Bayramhacı’nın doğal güzellikleri ve termal kaynaklarının önemine dikkat çekti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kayseri İl Tarım ve

Bayramhacı Bölgesi Gezi İncelemesi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ile birlikte, Kocasinan’ın gizli güzelliklerinden biri olarak bilinen Bayramhacı bölgesini yerinde inceledi. Başkan, bu bölgenin eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini ülke ve Kayseri turizmine kazandırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Doğa ve Tarih İç İçe

Bayramhacı Mahallesi’nde yapılan inceleme sırasında, bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Çolakbayrakdar, yerel halkla sohbet ederek Bayramhacı’nın büyüleyici doğal zenginliklerinin korunması ve turizme kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kayseri’nin turizm potansiyelini artırmak için projeler geliştirdiklerini ifade eden Çolakbayrakdar, “Bayramhacı ile ilgili yaptığımız fizibilite çalışmaları, bölgenin turizm odaklı dönüşümünün neleri getireceğini net bir şekilde gösteriyor. Şu an bölgedeki güzellikleri yerinde incelemek için buradayız. Bayramhacı’nın kendine özgü jeotermal kaynaklara sahip olduğunu, ayrıca peri bacaları ve deniz manzarası ile turisti nasıl çektiğini biliyoruz. Termal kaynağımızı kaplıca veya çeşitli projelerle kullanarak turizm potansiyelimizi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Bayramhacı ile çevredeki diğer termal alanları entegre etmeyi planlıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan, Kayseri’yi ziyaret eden turistlerin özellikle Bayramhacı’yı da keşfettiğini ve bu bölgeyi Erciyes ve Kapadokya ile bağlantılı hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi. “Kocasinan, birçok doğal güzellik ve kültürel zenginliğe sahip bir yer. Bu güzellikleri gün yüzüne çıkarmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Amacımız, hem şehrimize hem de ülkemize kazanç sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan’ın Turizm Potansiyeli

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin her köşesinin kendine özgü bir cazibesi olduğunu vurgulayarak, “Projelerimiz ile Kayseri’nin turist çekme kapasitesini artıracak ve Kocasinan’ı yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getireceğiz,” diyerek konuşmasını tamamladı.