Kocaelispor’un Tarihinde 4 Gol Kralı Geleneği
Kocaelispor, Süper Lig’e yükseldiği her dört sezonda da bir gol kralı çıkartmayı başardı. Bu sezon da geleneği sürdüren Körfez takımı, ‘gol kralı’ olan Güvenç Kurtar, Saffet Sancaklı, Taner Gülleri ve Oğulcan Çağlayan İzmit’teki Sırrıpaşa Konağı’nda buluşacak. Gol krallarından Gülleri, bu buluşma için heyecanlı olduklarını belirtirken, “O günü asla unutamıyorum” ifadesini kullandı.
Kocaelispor’un Süper Lig Yükselişi ve Gol Kralları
Trendyol 1. Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Kocaelispor, tarihi boyunca 4. kez Süper Lig’e yükseldi. Daha önceki yükselişlerinde de gol krallarını başarıyla çıkartan Kocaelispor, bu geleneği bu sezon da bozmamış oldu. İlk kez 1979-1980 sezonunda Süper Lig’e adım atan Körfez takımı, Güvenç Kurtar’la (17 gol) bu geleneği başlattı. 1991-1992 sezonunda Süper Lig’e ikinci kez çıkan Kocaelispor, Türk futbolunda önemli bir figür haline gelerek Saffet Sancaklı ile (28 gol) rakiplerinin önüne geçti. 2007-2008 sezonunda tekrar Süper Lig’e yükseldiklerinde ise Taner Gülleri, gol kralı unvanını (21 gol) elde etti.
Şampiyonluk ve Gol Kralı Olma Umudu
Körfez ekibi, 35. haftada kazandığı şampiyonluk ile dikkat çekerken, Oğulcan Çağlayan’ın ‘Gol kralı olmak istiyorum’ açıklamaları da takımın dikkatini bu başarıya yönlendirdi. Oğulcan’ın son maçında attığı 3 gol, ona gol krallığını (21 gol) kazandırırken, Kocaelispor’un bu sezon Süper Lig’e yükselirken aynı zamanda gol krallığını da korumasına zemin hazırladı. Kulüp, Süper Lig’e yükseldiği her dört sezonda da gol kralları çıkarmayı başardı. Güvenç Kurtar, Saffet Sancaklı, Taner Gülleri ve Oğulcan Çağlayan, yarın Sırrıpaşa Konağı’nda özel bir program için bir araya gelecek ve taraftarlarıyla buluşacaklar.
Taner Gülleri’nin Unutulmaz Anıları
2007-2008 sezonunun gol kralı Taner Gülleri, o sezonun unutulmaz anılarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine aktardı. “O sezon favori bir takım değildik ama arkadaşlık ortamı harikaydı. Son 10 haftada kayda değer bir performans gösterdik ve sonuç şampiyonluk oldu” şeklinde konuşan Gülleri, karşılaştıkları zorluklardan bahsetti. “Cengiz Topel Havaalanı’na iniş yaptığımızda şehrin Kocaelispor sevgisini hissetmek benim için unutulmaz bir deneyimdi” diye ekledi. Gol krallığı yolundaki mücadelelerini de paylaşan Gülleri, “Gol krallığı için Cenk İşler ve Coşkun Birdal ile rekabet ettik ama şampiyonluk her şeyden önce geliyordu. Her ikisini de başardık. Altay maçı, bu başarının geldiği an oldu. Benim ve takımım için harika bir deneyim yaşadım” şeklinde sözlerini tamamladı. Diğer gol kralları ise yarın taraftarlarıyla buluşacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti ve herkesi beklediklerini belirtti.