Kocaelispor’un Başkan Vekili Ahmet Arık, bu hafta sonu Trendyol Süper Lig’de gerçekleştirilecek Galatasaray maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Arık, “Burası bizim için önemli bir mücadele olacak, galip gelmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Amacımız Kocaelispor olarak bu maçı kazanmak. İnşallah başarılı olacağız” dedi.
Kupadaki Rakibimiz Karacabey Belediyespor
Ziraat Türkiye Kupası’nın 4. eleme turu kura çekimi, Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Kocaelispor, bu turda Karacabey Belediyespor ile karşılaşacak. Kura sonrası İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Arık, “Kura çekimi gayet normal geçti. Ancak takımların eşleşmelerinin yetkililer veya kulüp temsilcileri tarafından yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu konudaki görüşlerimi de iletmek istiyorum. Tüm takımlara bu kupada başarılar diliyorum. Biz de amaçladığımız yere kadar gitmek ve iki kulvarda da başarılı olmak istiyoruz. Tüm takımlar gibi bizim de hedefimiz bu kupayı kazanmak” şeklinde değerlendirdi.
Galatasaray Maçına Hazırız
Ahmet Arık, Galatasaray’ın karşısında sahaya çıkacakları maç için düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Maça sıkı bir hazırlık sürecindeyiz. Kocaelispor olarak köklü ve başarılarla dolu bir geçmişimiz var. Bu karşılaşmaya da tam anlamıyla hazırız. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza inanıyorum. Sonuçta futbol, her türlü sonucun mümkün olduğu bir spor dalı. Ancak Kocaelispor olarak amacımız galibiyet” dedi.
Hedefimiz Avrupa
Başkan Vekili Arık, takımın ligdeki durumunu ve uzun vadeli hedeflerini de ele aldı. “Kocaelispor, Süper Lig’e döndükten sonra kadroda önemli değişimler oldu. Yeni oyuncularla başladık ve bu sürecin elbette bir adaptasyon süreci var. İlk haftalar bizim için zorlu geçti; ancak bunları aştık ve takımımız giderek sağlamlaşıyor. Son maçlarda bu durumun olumlu yansımalarını görüyoruz. Bizim hedefimiz, ilk 8 arasında yer almak ve Avrupa’ya çıkmak. İnşallah bu hedefe ulaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

