Kocaeli’de Bir Şoförden Destek Hareketi
Kocaeli’de, bir belediye otobüsü şoförü, yolculuk sırasında rahatsızlanan bir kadına yardım ederek güzergahını değiştirdi ve onu hastaneye ulaştırdı. O anlar, otobüsün içindeki kamera tarafından kaydedildi.
Olayın Detayları
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Ahmet Taşkın, İzmit-Kandıra kara yolunda seyir halindeyken, otobüsteki bir kadının fenalaştığını görerek hemen harekete geçti. Trafik ışıklarında bekleyen Taşkın, durumu değerlendirdikten sonra rotasını değiştirerek Kocaeli Şehir Hastanesi’nin acil servisine doğru yöneldi.
Yolcu, çok kısa bir süre içinde hastaneye ulaştırıldı ve sağlık ekipleri tarafından gerekli tedaviye alındı. Şoför Taşkın, sağlık ekiplerine yolcuyu teslim ettikten sonra, planladığı rotaya geri dönerek seferini tamamladı.
Yardımlaşmanın Önemi
Yaşanan bu olay, toplumsal dayanışmanın ve şoförlerin dikkatli olmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Şoför Ahmet Taşkın’ın bu özverili hareketi, herkes tarafından takdirle karşılandı.








