Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaeli’de Otobüs Kaptanı Ömer Tek ile Kargası Arasındaki 2,5 Yıllık Eşsiz Dostluk Dikkat Çekiyor

Kocaeli’de otobüs kaptanı Ömer Tek, yaralı bulduğu karga Şakir ile 2,5 yıldır sıkı bir dostluk kurdu. Şakir, organik beslenme alışkanlıklarıyla dikkat çekiyor. Tek, kargayı evladı gibi görüyor ve onu asla satmayı düşünmüyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kocaeli’de Karga ve Kaptanın İlişkisi Göz Dolduruyor

Kocaeli’de otobüs kaptanı olan Ömer Tek, 2,5 yıl önce yaralı halde bulduğu kargaya “Şakir” adını verdi ve onu adeta bir evlat gibi benimsedi. Bu karga, kaptanın otobüs seferlerine eşlik ediyor ve markette seçtiği yiyeceklerle dikkati çekiyor. Şakir, Rize helvası, çay ve yalnızca organik gıdalardan oluşan bir beslenme düzenine sahip.

İkili Arasındaki Bağ Gelişiyor

Dostluklarıyla dikkat çeken Ömer Tek ile Şakir’in hikayesi, herkesin takdirini topluyor. Yolda yaralı olarak bulduğu kargayı tedavi ettiren Tek, kısa sürede bu sevimli dostuyla ayrılmaz bir ikili haline geldi. İkili, otobüs seferlerinden alışverişe, deniz keyfinden gezmelere kadar tüm anlarını birlikte paylaşıyor.

Kargayı evladı gibi gören Tek, özel olarak getirdiği Rize helvası ve organik ürünlerle besliyor. Şakir, marketteki yiyecekleri kendi seçmesi ve çay içmesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Şakir’in Yetenekleri ve Kargo İlişkisi

Karganın, yolculuk sırasında yolcuların ilgisini çektiğini belirten Ömer Tek, “Şakir, yolcular tarafından çok seviliyor. Evlat gibi oldu. Nereye gitsem peşime takılıyor. Yabancı gördüğünde hemen müdahale ediyor” diye konuştu.

Öte yandan, organik ürünlere düşkün olan Şakir, markette beğendiği yiyecekleri seçebiliyor. “Sadece organik gıda tüketiyor” diyen Tek, “Akıllı bir hayvan. Zarar verebilecek şeyleri asla yemiyor” şeklinde ifade etti.

Tehlikelere Karşı Koruyucu Rolu

Ömer Tek, Şakir’in evin bahçesini de koruduğunu ve yabancılara karşı yüksek duyarlılığı olduğunu belirtti. “Bahçede özgürce dolaşıyor ve geldiğimizde bize uyarıda bulunuyor” diyen Tek, insanları karga beslemeye teşvik etti. “Köpek yerine karga beslesinler, iyi bekçilik yapıyor” diye ekledi.

Değeri Asla Parayla Ölçülemez

Ömer Tek, Şakir’i kendi çocuklarından ayırt etmediğini vurgulayarak, “Bana bir milyon lira verseler dahi onu asla satmam. Değeri parayla ölçülemez” dedi. İki çocuğuna ne alıyorsa, bu sevimli karga için de aynı şeyi yaptığını ifade etti.

Kocaeli’de Şakir ile Ömer Tek’in dostluğu, sevgi dolu bir hikaye olarak pek çok kişinin kalbini kazanıyor.