Kocaeli’de gerçekleştirilen Okul Sporları Türkiye Satranç Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve ana sponsor Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 3-7 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli’deki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda yapıldı. 6 farklı kategoride gerçekleşen bu şampiyonaya, 81 ilde yapılan ön elemeler ve 8 ildeki grup aşamaları sonucunda finale yükselen toplam 138 takım ve bunların içinde 736 sporcu katılım sağladı.
Mücadeleler sonucunda küçükler genel kategorisinde Özel Beşsekiz Ortaokulu, kızlarda Hüseyin Saim Ekim Ortaokulu, yıldızlar genel kategorisinde Özel Özden Boğaziçi Koleji Ortaokulu ve kızlarda Özel Temel Değerler Ortaokulu birinci oldu. Gençler genel kategorisinde ise Antalya Anadolu Lisesi, kızlar kategorisinde de Yahya Akel Fen Lisesi şampiyonluk sevinci yaşadı.
Dereceye giren takımlara Türkiye İş Bankası tarafından çeşitli ödüller verildi.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın, Kocaeli’deki organizasyonu tarafından gelen sporcuları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye İş Bankası’na teşekkür etti. Ayrıca, tüm takımları başarılarından ötürü tebrik etti.
Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Fırat Yalçın, yarışmanın finalinin 138 takım ile gerçekleştirildiğini ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, Türkiye İş Bankası’na ve diğer kamu kuruluşlarına teşekkür etti. Satranç sporunun ülke genelinde yaygınlaştığını da vurguladı.
Yarışmada 3. olan takımın sporcusu Deniz Sapan, Yalova’dan katılarak 5 yıldır satranç ile ilgilendiğini belirtti. Derece almaktan büyük mutluluk duyduğunu ve bunun kendisi ve takım arkadaşları için gurur verici bir başarı olduğunu dile getirdi.
Özel Temel Değerler Ortaokulu’ndan Aysu Sezer, yıldız kızlar kategorisinde şampiyon olduklarını aktararak, satranç oynamayı sevdiğini ve 8 yıldır bu sporla ilgilendiğini ifade etti. Sezer, bu başarıyı yaşamanın tarif edilemez bir duygu olduğunu belirtti.