Kocaeli’de meyve ve sebze üretimi yapan 1,785 çiftçi, yüzde 50 hibe ile gübre desteği alıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yem bitkisi tohumu ve gübre desteğinden sonra, şimdi de meyve ile sebze yetiştiricilerine gübre yardımında bulunuyor. Belediyenin Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Trabzon hurması, ceviz, elma, armut, ayva, çilek, kivi, üzüm gibi meyvelerin yanı sıra açık alanda ve serada sebze yetiştiren çiftçilere yüzde 50 hibeli 15-15-15 kompoze gübre verilmektedir. Toplamda 500 ton gübre sağlanacak ve böylece Kocaeli’de 5 bin dekar alanda meyve ve sebze yetiştiriciliği desteklenmiş olacak.
Gübre dağıtımına Eşme Mahallesi’nde başlandı. Kartepe bölgesinde yapılan dağıtımda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Uğur Şahin, ziraat odası başkanları, kooperatif başkanları, muhtarlar ve üreticilerin katılımlarıyla program gerçekleştirilerek, güncel Çiftçi Kayıt Sistemi belgeleriyle müracaat eden üreticilere gübre desteği sağlandı.
Meyve yetiştiricisi Cem Çelik, Eşme’deki 30-35 dönümlük arazisinde erik, ayva ve armut ağaçları bulunduğunu belirterek, “Gübre desteği başkanımız tarafından sağlanıyor, bu yardımlar masraflarımızı azaltıyor. Daha önce ekipman ve mazot desteği de aldık. Bu destekler bizim için çok faydalı, başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.
Çiftçi Aydın Günel ise, Eşme’de erik, ayva, armut ve ceviz yetiştirdiğini dile getirerek, “Yüzde 50 hibeli gübre desteği almaktan memnunuz. Bu, bizim için moral kaynağı. Yaklaşık 300 ağaç eriğim mevcut ve daha önce mazot desteğinden yararlandım. Bu desteklerin sürmesi, köylülerin çalışkanlığını ortaya koyuyor ve başkanımız bu konuda destek veriyor” ifadelerini kullandı.