Kocaeli’de Kurban Bayramı İçin Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi alınan trafik ve güvenlik tedbirlerini yerinde gözlemleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Aktaş, bayram döneminde il genelinde toplamda 4 bin emniyet ve jandarma personelinin görev yapacağını ifade etti.
Bayram Trafiği İçin Hazırlıklar Tamamlandı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Kocaeli’de güvenlik önlemleri güçlendirilmiş durumda. Bayram trafiği öncesi çeşitli uygulama noktalarını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, alınan tedbirlerin sahada kontrolünü gerçekleştirdi. Kuzey Marmara Alikahya Otoyol Jandarma Komutanlığı’ndaki açıklamalarında, “Kurban Bayramı nedeniyle aldığımız güvenlik ve trafik önlemlerini incelemek amacıyla uygulama noktalarımızı ziyaret ettik. Şehirimiz, otoyolları ve devlet yollarıyla önemli bir geçiş noktası. Bu nedenle alacağımız tedbirler vatandaşlarımız için kritik bir öneme sahiptir.” dedi.
24 Saat Süresince Güvenlik Görevi Devam Edecek
Bayram süresi boyunca güvenlik güçlerinin 24 saat esasına göre görevlendirileceğini belirten Vali Aktaş, “İl emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına bağlı ekiplerimiz, sahada radar ve motosiklet uygulamaları ile vatandaşlarımızın güvenliği için çalışacak. Trafik güvenliği önlemlerinin yanı sıra genel güvenlik tedbirleri de alınmıştır. Diğer kurumların, Tarım İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri de bayram öncesi ve sırasında sahada olacak. Kurban kesim alanları ve alışveriş yerlerinde devam eden denetimler olacak.” dedi.
Trafik Kurallarına Uyum Önemli
Vali Aktaş, trafik kurallarına riayet edilmesi hususunda sürücülerden ricada bulundu. “Sürücülerimizin aşırı hızdan kaçınmalarını, emniyet kemeri takmalarını, seyir halindeyken cep telefonu kullanmamalarını ve trafik işaretlerine dikkat göstermelerini özellikle talep ediyoruz. Amacımız sıfır kaza ve can kaybı ile bayramı huzurlu bir şekilde geçirmektir.” diye ekledi. Aktaş, bayram süresince Kocaeli’de toplamda 4 bin emniyet ve jandarma personelinin görev yapacağını da vurguladı.