Kocaeli’de Düzensiz Göçmenleri Nakil Eden Çeteye Yönelik Operasyonda 18 Kişi Gözaltına Alındı, 10’u Tutuklandı

Kocaeli’de düzensiz göçmen nakli için bot üreten çeteye düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerden 10’u tutuklanırken, 25 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. İlgili aramalarda dijital materyaller ele geçirildi.

Kocaeli'de düzensiz göçmen nakli için bot üreten çeteye düzenlenen operasyonda

Kocaeli’de düzensiz göçmenleri taşımak amacıyla bot üreten suç teşkilatına yönelik düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 10 kişi tutuklandı.

Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı ve Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı’nın iş birliği ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Karamürsel’de üretilen botların kıyı illerine sevk edileceği ve bu botların otellerde bulunan kaçak yabancıların taşınmasında kullanılacağı bilgisini aldı. Gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam 25 düzensiz göçmen yakalanarak sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ayrıca bu operasyon kapsamında 5 organizatör tutuklandı. Düzensiz göçmen naklinde kullanılan 3 araç için tedbir kararı, 2 araç ve 1 şişme bot için de alıkoyma kararı getirildi.

Devamında, 28 Ocak’ta Kocaeli merkezli olarak İzmir, Bursa ve İstanbul illerinde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Aralarında göçmenlerin barındırıldığı otelin sahibi ve deniz botu üretiminin yanı sıra deniz motoru tedarik edenlerin de bulunduğu 18 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 10 kişi tutuklandı. Ayrıca, şüphelilerin araç ve ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.