Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaeli Valisi Aktaş, Gebze’deki çöken binada 5 kişilik ailenin arandığını bildirdi

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gebze’de çöken bir binada 5 kişilik bir ailenin enkaza gömüldüğünü açıkladı. Çalışmaların sürdüğünü ve henüz ulaşılan bir kurtarma olmadığını belirten Aktaş, çökme sebebiyle ilgili net bir bilgi olmadığına dikkat çekti.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gebze’de çöken bir binada 5 kişilik

Gebze’de Çöken Binada 5 Kişilik Aile İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gebze’de sabah saatlerinde çöken binanın enkazında 5 kişilik bir ailenin bulunduğu düşünüldüğünü açıkladı. Çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Aktaş, “Ailenin binanın ikinci katında oturduğunu değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

Vali Aktaş, Mevlana Mahallesi’nde bulunan Issıkgöl Caddesi’ndeki olay yerinde yaptığı basın toplantısında, binanın çöküşünün bu sabah 07.00 civarında gerçekleştiğini belirtti. Çökme nedeninin araştırıldığını söyleyen Aktaş, “Henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor. Yakınları, içeride bir ailenin olduğunu doğrulamış durumda. 5 kişilik bir aileye ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Araştırmalar Devam Ediyor

Arama kurtarma ekiplerinin, bölgedeki AFAD ekiplerinin koordinasyonuyla ve çevre illerden gelen destek ekipleriyle birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Aktaş, “Ekiplerimiz bölgedeki durumu sürekli dinlemekle meşgul. Ancak, şu ana kadar ulaştıkları herhangi bir kişi yok” dedi. Çökme nedeni ile ilgili henüz net verilerin elde edilemediğini ifade eden Vali Aktaş, çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Vali, ailenin konuşmalarında, binanın ikinci katında ikamet ettiklerini bilgisine de yer verdi. Olayın daha fazla kurban vermemesi için tüm ekiplerin yoğun bir çaba içerisinde olduğunu sözlerine ekledi.